Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Es compleix un any de l’ocupació de la Conselleria d’Educació per part d’estudiants i professorat

Publicat per dia 22 maig 2013 – 20:19Cap comentari | 236 views

Es compleix un any de l’ocupació de la Conselleria d’Educació per part d’estudiants i professorat

Share to Google Plus

Avui, 22 de maig, es compleix just un any de l’ocupació de la Conselleria d’Educació per part d’un grup d’estudiants i professorat. Aquesta protesta, promoguda per l’Assemblea UIB, es produïa en un context d’àmplia mobilització social contra les retallades o persecució de l’ús de la llengua catalana. Durant l’acció, que fou en tot moment pacífica, es produí una agressió a un jove per part de la cap de gabinet de Rafel Bosch, Ana María Rodríguez. Això no obstant, una quarantena de persones foren identificades per part de la policia i es posà en marxa una dura campanya política i mediàtica de criminalització d’aquesta acció.

Passats un dies, algunes de les persones implicades van ser detingudes, mentre que la resta començaren a rebre multes. La majoria d’aquestes sancions arribaven fins als 1.000€ per persona, i fins i tot una d’elles era de 3.000€. Ràpidament es constituí el Grup de Suport a les persones encausades per aquests fets, que treballa encara avui, sota l’eslògan “Ens retallen i ens acusen”, explicant el cas i exigint l’absolució de totes les persones implicades.

Mesos després, el procés de les multes administratives quedà interromput perquè una quarantena d’activistes havien estat denunciades per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears arran d’aquests fets, i això suposava l’obertura d’un procés penal contra les persones que entraren a la Conselleria el 22 de maig. Actualment tot apunta a la celebració d’un judici, les dates del qual encara no es coneixen.

Per això el Grup de Suport ha aprofitat la data d’aniversari per rellançar la campanya de suport a les encausades. Avui ha convocat una roda de premsa en la qual ha difós un manifest, i aquest divendres 24 de maig realitza una festa antirepressiva. A continuació podeu llegir el manifest que s’ha publicat avui:

Manifest 1 any encausades

Fa exactament un any, a aquesta mateixa hora, un grup de joves, estudiants, professorat, i altres persones amb interès per l’educació, ens trobàvem en aquest mateix indret, com ja totes sabeu, realitzant una protesta en defensa de l’educació pública.

De llavors ençà les dures polítiques d’austeritat i retallades del govern neoliberal del PP, seguint el camí ja iniciat pel PSOE, no han fet més que seguir i aguditzar-se i han deixat pas a una educació totalment precària i deficient.

El moviment estudiantil a la Universitat de les Illes Balears, respongué el curs 2011/2012 impulsant l’Assemblea UIB, un espai obert i radicalment democràtic que ha aconseguit posar en marxa mobilitzacions, vagues, accions i tot tipus d’activitats contra les retallades. La pujada de preus de matrícules, els límits de places, l’eliminació de serveis clau al campus, la reducció de personal, els atacs a la llengua,. etc., tot retrocés imposat ha trobat una forta contestació per part d’unes estudiants que no s’aturaren de moure durant el curs passat. L’ocupació de la Conselleria el passat 22 de maig anà en la mateixa línia de lluita que s’havia mantingut els darrers mesos, però acabà amb la “paciència” de l’ara ex-delegat de govern José Maria Rodríguez.

Avui un any de tot això i el procés segueix obert, 48 persones foren encausades, sis detingudes i arribaren multes d’entre mil i tres mil euros per persona.Tot això anà acompanyat d’una dura campanya mediàtica de criminalització, que per sort fou contrarrestada per la solidaritat de moltes persones i organitzacions que mostraren públicament el seu suport a l’acció de protesta.

Estam, doncs, davant d’un cas més de persecució política, no gaire diferent a tots els que es repetiren a la nostra illa al llarg de l’any passat, en un intent d’atemorir i desactivar els moviments socials. Exigim l’absolució de les persones encausades per l’Ocupació de la Conselleria d’Educació.

Cridam a la societat civil mallorquina en el seu conjunt a sumar forces i donar suport a la campanya per l’absolució dels encausats que es tornarà a encetar pròximament. I us convidam aquest divendres 24 de maig a l’Ateneu Popular de Palma a “celebrar” el primer any de l’acció de l’ocupació de la Conselleria.

Si l’educació és el futur, cal lluitar per aquesta ara més que mai. Davant la repressió als estudiants que lluiten, la millor defensa és la nostra solidaritat.

Ens retallen i ens acusen, absolució encausades conselleria!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.