Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Estat espanyol i el Món, Publicació oberta

En solidaritat amb els titellaires detinguts

Publicat per dia 8 febrer 2016 – 8:49Cap comentari | 201 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

 

Si la llibertat significa alguna cosa, serà, sobretot, el dret a dir-li a la gent allò que no vol sentir (George Orwell)

Davant la detenció dels titellaires Raúl i Alfonso divendres passat 5 de febrer al barri madrileny de Tetuán, des d’Edicions El Salmón – Revista Cul de Sac volem expressar la nostra absoluta solidaritat amb els detinguts.

Els fets haurien estat els següents: una companyia de teatre estava representant una obra amb titelles. En la mateixa es veia com un dels ninots, que feia les vegades de policia, col·locava una pancarta amb el lema “Gora Alka-Eta” a un altre ninot de drap que jeia en terra, i a continuació li feia una foto. Amb això el policia pretenia inculpar-li per apologia del terrorisme. En un gir sorprenent de la trama, és precisament això el que els ha passat als intèrprets humans de l’obra: la policia, avisada per algun dels pares presents en la funció, ha detingut als joves, que actualment es troben a la presó sense fiança, acusats per l’Audiència Nacional del delicte d’enaltiment del terrorisme, enfrontant-se a penes de fins a 4 anys de presó.

titiriterosEl relat que d’aquest succés han proporcionat els mitjans de comunicació ha estat plagat de manipulació i baixesa moral. En mitjans com El País, Abc, El Diario o El Mundo la conclusió que s’extreia de les seves informacions era la següent: “Dos titellaires mostren una pancarta de ‘Gora ETA’ enmig d’una funció amb nens petits”. Poc pot esperar-se d’aquest tipus de periòdics, acostumats com estem a la desinformació amb la qual ens obsequien de forma quotidiana.
El que tampoc ens sorprèn, i no hauria de sorprendre a ningú, és la misèria exhibida per l’Ajuntament de Madrid encapçalat per Manuela Carmena i “les forces del canvi”, que s’ha apressat a sumar-se a la campanya d’abocament de merda impulsada per la resta de partits polítics i pels periòdics ja esmentats, anunciant que presentarà accions legals contra els artistes.
Aquesta coincidència en la doctrina de l’antic Tribunal d’Ordre Públic amb la denúncia plantejada ara com ara Madrid no és mera casualitat. Des de la seva arribada al consistori, Carmena i els seus escolans han mostrat de forma reiterada la seva voluntat de ser “més papistes que el papa” (és a dir, més reaccionaris que Esperanza Aguirre), arribant en algunes ocasions a fer el ridícul, com el succeït amb el cas del regidor Guillermo Zapata.

En el cas que ara ens ocupa, les conseqüències són molt més greus per l’antecedent que planteja. Que s’acusi de fer apologia del terrorisme a uns artistes que denunciaven, precisament, com des de les institucions s’intenta amb freqüència criminalitzar i emparentar amb ETA o amb suposades “cèl·lules anarquistes” a tota expressió de crítica i de dissens, podria situar-se en el terreny de l’espantall si no fos perquè en aquests moments dues persones s’enfronten a la possibilitat de ser empresonats durant 4 anys.

Per tot això manifestem de nou nostra solidaritat amb els detinguts, així com la nostra condemna i el nostre més absolut menyspreu pels periòdics que han informat del cas i per l’Ajuntament de Madrid presidit per Manuela Carmena, i fem una crida perquè tot aquell que estimi en alguna cosa les poques llibertats que ens queden facin pública la seva solidaritat amb els titellaires i la seva repulsa cap als responsables d’aquesta farsa descomunal.

Ed. El Salmón – Revista Cul de Sac

Més informació sobre el cas i l’obra de teatre a:

Comunicat de CNT Granada

Web de la companyia

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.