Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Els deliris repressors de la Fiscalia: es demana 1 any de presó als 2 detinguts del 15M

Publicat per dia 9 agost 2012 – 17:041 Comentari | 304 views

Els deliris repressors de la Fiscalia: es demana 1 any de presó als 2 detinguts del 15M

Share to Google Plus

Un nou episodi de repressió ha sortit a la llum aquests dies a Ciutat. De nou, l’Estat treu feroçment les urpes i n’ataca la mateixa ciutadania que veu, dia rere dia, com sense haver comès cap acte criminal és acusada per uns fets delictius inexistents. Ara en són dos els joves que, pel fet de participar a una manifestació, han estat acusats per la Fiscalia a un any de presó més multes.

Aquests dos al·lots varen ser detinguts per la policia espanyola el passat 4 de juliol durant la manifestació en contra del desallotjament de l’Acampada del 15M a Ciutat.

Després de tots aquests mesos, fa uns dies es va obrir un procés judicial i se’ls acusa de desobediència greu i resistència i d’una falta de lesions. Aquestes acusacions s’han alimentat amb les mentides dels mitjans convencionals que s’han posat d’acord per criminalitzar-nes els dos joves i afirmen que un d’ells es va llançar sobre un agent amb un monopatí i que l’altre els va empènyer.

Diversos testimonis personals i gràficsdesmenteixen aquestes afirmacions i demostren que durant el recorregut de la manifestació no cometeren cap falta.

D’altra banda, és sospitós el fet que hagin transcorregut 7 mesos des de les detencions sense cap tipus d’activitat judicial i ara -precisament ara, en un context de dura repressió cap als moviments socials- es posi en marxa aquest procés totalment absurd i injustificat.

Una manifestació improvisada amb un desenllaç desagradable
El passat 4 de juliol es convocà una concentració pels carrers de Ciutat per rebutjar el desallotjament de la Plaça d’Islàndia, ocupada durant gairebé dos mesos com a símbol de protesta i malestar per part de nombroses persones. Unes 400 persones varen assistir a l’acte i es reuniren en assemblea per decidir noves accions. La indignació creixent va fer que, de forma espontània, es realitzés una manifestació pels carrers de Palma. Les tensions amb la policia foren presents des del primer moment i hi varen haver algunes càrregues a la Plaça de Santa Eulàlia per impedir  que les manifestants accedissin als carrerons del centre de la ciutat. Després d’algunes tensions, la massa de persones va decidir tornar enrere. Tot i així, encara es produïren algunes càrregues més. I aquestes es tornaren a repetir a la Plaça d’Islàndia, on la policia ja els esperava, amb ganes d’aldarulls, i començaren a donar cops de porra de forma indiscriminada als manifestants. També, feren servir escopetes de goma. En aquest context foren detingudes les dues persones, una a la Plaça de l’Olivar i l’altre a la Plaça d’Espanya.

Sembla que la policia tenia clar que aquell dia hi havia d’haver detinguts, i aquestes dues persones, joves i amb una estètica determinada, en foren el cap de turc. Així mateix, durant la detenció d’un d’ells, les persones concentrades rebutjaven l’acció policial i cridaven “No a la violència”.

Els dos detinguts passaren la nit als calabossos i quedaren en llibertat amb càrrecs l’endemà horabaixa després de passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció número 7 de Palma.

A continuació, podeu veure el vídeo de la detenció d’un dels companys:

Vídeo de la segona detenció

Vídeo del dia següent de les detencions, durant la concentració a favor dels detinguts abans que foren alliberats. La policia fa el ridícul i hi ha el testimoni de la mare:

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.