Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

El Col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola es presenta en societat

Publicat per dia 31 juliol 2012 – 21:231 Comentari | 1.052 views

El Col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola es presenta en societat

Share to Google Plus

Avui dimarts s’ha presentat el Col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola, que té com a objectiu denunciar i divulgar el cas de les persones represaliades de Bunyola pels fets ocorreguts el passat 28 de maig.

Nombroses persones de Bunyola i d’altres indrets s’han sumat a la presentació del col·lectiu, que ha llegit el següent manifest:

El Col·lectiu Solidaris encausats de Bunyola es presenta en societat des d’aquest espai per fer públic el nostre cas particular i reclamar la nostra dignitat com a persones lliures que som.

Els fets ocorreguts a Bunyola el passat 28 de maig han duit unes conseqüències jurídiques, econòmiques, socials i familiars que ens han trasbalsat als directament afectats, però també al poble de Bunyola així com la societat mallorquina en general, que veu vulnerats drets tant bàsics com el de manifestar-se pacíficament. També cal dir que 3 persones més han estat multades només pel fet de demostrar el seu recolzament cap als detinguts, assistint a les concentracions de suport que es crearen als jutjats.

El que pretenem des d’aquest col·lectiu és denunciar i divulgar el nostre cas per tal d’apropar-lo a la societat, perquè fets tan lamentables com els que se succeïren a Bunyola el passat mes de maig no es tornin a repetir. També ens hem marcat l’objectiu de col·laborar amb els altres col·lectius afectats per la repressió per tal d’impulsar una plataforma unitària.

El que volem manifestar, primerament, és que la causa que defensam des d’aquest col·lectiu és del tot legítima. És un clam en contra la violència i la injustícia institucional.

Però no només contra la violència física com la que patírem, sinó també en contra de la violència social que patim: violència és tancar hospitals, violència és anar en contra de la llengua i la cultura d’aquest país i violència és, també, tirar per terra la feina feta en matèria educativa, així com les violències que patim per el sistema econòmic, bancari i la precarietat a la que estan sotmesos tants de treballadors.

Volem també aprofitar l’avinentesa per valorar les declaracions realitzades per la nova delegada del Govern Teresa Palmer, fetes a un mitjà de comunicació públic de les Illes el passat dia 22 de juliol.

En aquest aspecte creiem que és de lloança el fet que la nova delegada vulgui vetllar pel compliment de la llei i sobretot que vulgui garantir la seguretat de tots, diguem TOTS els ciutadans, ja que això constitueix un punt diferencial important pel que fa al seu antecessor en el càrrec, “el Senyor” (entre comentes) Rodríguez.

També, i malgrat confirmar que durà una línia continuista, la Sra. Teresa manifesta que la seva idea ha estat sempre la de dialogar, sobretot en els moments actuals que són tant delicats, i reclamar l’esforç comú entre tots per arribar a enteniments i solucions i no empitjorar la situació actual.

Igualment, la nova delegada del Govern, va reconèixer el dret a manifestar-se com a punt d’equilibri i remarcà, que els efectius policials, com és de pur sentit comú, només serien enviats en el cas de que fossin perilloses per cap ciutadà.

Sens dubte, davant tals declaracions, la societat pot quedar reconfortada, sinó fos, perquè la Sra. Teresa pertany al PP i aquest partit governa a base de discursos genèrics “ben intencionats” i actuacions contundents, partidistes i repressives contra la societat civil, basades en la imposició, la falsedat i la mentida.

Així el demostren una vegada més les contradiccions de les respostes efectuades a l’entrevista.

Quan davant de l’afirmació de: A Bunyola no semblava que hi hagués cap ciutadà que perillés per la protesta!!! La delegada respongué tant sols que: “simplement es va fer complir la llei”.

Davant aquesta resposta “d’ofici” de la delegada, només caben dues interpretacions: o no tenia la més mínima consciència i informació de la realitat dels fets que succeïren a Bunyola; o, estava informada, coneixia els fets i davant la impossibilitat de defensar l’actuació de la Guàrdia Civil respon, simplement, es va fer complir la llei.

Comença malament, la resposta no és correcta i és contradiu ella mateixa, quan acaba de manifestar que: la seva idea ha estat sempre la de dialogar, sobretot en el moments actuals que són tant delicats, i reclamar l’esforç comú entre tots per arribar a enteniments i solucions i no empitjorar la situació actual.

El seu discurs contradictori sobre la realitat dels fets es continua evidenciant i manifestant a la següent pregunta que fa el mitjà de comunicació: Com respondreu les protestes que, cada vegada més, persegueixen el president, José Ramón Bauzá, a tot arreu on fa actes públics?

On la delegada respon:

Jo respect profundament les manifestacions, tenen dret a discrepar, com hi tenim dret tots, però ho han de fer d’una manera pacífica (és que afirma que a Bunyola no era una manifestació totalment pacífica?).

I segueix la delegada

Es pot expressar el mateix sense la necessitat d’agredir (és que a Bunyola es va agredir algú? O és que es refereix als propis antiaavalots de la Guàrdia Civil, que foren els únics que actuaren amb una agressivitat injustificada).

I segueix la delegada

Aquest punt sempre ha de ser clau. Si la manifestació es revela com a perillosa o agressiva, és evident que hi ha d’haver una intervenció per evitar que hi hagi perjudicats (és que a Bunyola la manifestació es va esdevenir perillosa o agressiva? És que la intervenció fou per evitar que hi hagués perjudicats? No Sra. Palmer, l’actuació dels antiaavalots de la Guàrdia Civil no fou per evitar que hi hagués perjudicats, sinó molt al contrari que SI hi hagués perjudicats. Tal com havia manat i predit públicament el seu antecessor José María Rodríguez.

Segueix la delegada

I és inevitable que hi hagi efectius policials que ho garanteixin. Els agents hi són per ajudar. A mi em sorprèn molt que es vegin com una amenaça, ja que el que fan és garantir la seguretat, no són l’element a combatre i a enfrontar-se. Aquesta idea m’agradaria que canviàs per a la societat. (i nosaltres ens demanem: és possible canviar aquesta idea per la societat, quan a Bunyola una manifestació pacífica i festiva d’unes 250 persones hi arribà un efectiu de 10 vehicles, carregats tots ells amb especialistes per reprimir manifestacions. És aquest l’equilibri del que xerra la delegada).

Sens dubte creiem que foren unes declaracions precipitades per part de la Delegada del Govern. Perquè no cal oblidar que la llei és una, però que la seva aplicació depèn de persones que poden tenir un comportament totalment subjectiu fonamentat en interessos personals.

1 Comentari »

 • Josep Bonnín escrigué:

   
  Avui a Bunyola estant
   
  denunciant la repressió
   
  en la que estan copejant
   
  qui no els donam la raó
   
  i envien els cans de bou
   
  en contra dels ciutadans
   
  uns feréstecs  governants
   
  i que cobren un bon sou
   
   
   
  “És perillós tenir raó
   
  quan el govern s’equivoca” (*)
   
  i no et deixa obrir la boca
   
  i emprà la repressió,  
   
  Són  feixistes amagats
   
  que  amb  un segell democràtic
   
  i amb un governar  erràtic
   
  ells van traint la  nació.
   
   
   
   
   
   
   
  (*) Voltaire. Versos que portaven un dels cartells de denúncia.
   
   
   
   
   
   
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.