Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses

El Bisbat de Mallorca demana 4 anys de presó per a les 6 Feministes Encausades

Publicat per dia 28 agost 2015 – 10:19Cap comentari | 275 views

El Bisbat de Mallorca demana 4 anys de presó per a les 6 Feministes Encausades

Share to Google Plus

Quatre anys de presó per defensar l’avortament lliure i gratuït!

Un any i mig després de les detencions pels fets de l’església de Sant Miquel el febrer de 2014, el procés d’instrucció del cas de les Feministes Encausades ha finalitzat. Amb això, l’acusació particular, el Bisbat de Mallorca, demana 4 anys de presó per a les 6 encausades.

El febrer de 2014 una trentena de persones entrà a l’església de Sant Miquel, a Palma, amb consignes a favor del dret al propi cos de les dones i de l’avortament lliure i gratuït. Mostràven així el seu rebuig cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal. Malgrat això, la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i rancis del Partit Popular es va fer palesa. Vam poder veure com després de la denúncia del Bisbat de Mallorca arribava una resposta quasi immediata en forma de una operació policial amb detencions escalonades i nombroses identificacions de solidàries amb les detingudes.

Emmarcada en un context de forta lluita i reivindicacions feministes arreu del país, en forma de manifestacions i accions diverses, tot per mostrar un clar rebuig cap a la proposta de reforma de la llei de l’avortament del govern espanyol.

Consideram que aquesta protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. No és cap delicte denunciar públicament a través d’aquest tipus d’accions la no conformitat amb una política feta a esquenes de les ciutadanes.

Les set joves detingudes (una d’elles menor d’edat i ja jutjada), després de passar un gran nombre d’hores al calabós, foren posades en llibertat amb càrrecs i estan imputades pel suposat delicte: contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos.

Accions com la de Sant Miquel, així com totes les mobilitzacions en contra d’aquesta llei retrògada, van contribuir en bona part a la retirada de la proposta de llei, a excepció de la modificació que obliga les menors d’edat a demanar permís patern per poder dur endavant l’avortament.

Per això, exigim l’absolució de les Feministes Encausades. Continuarem cridant a la mobilització i la desobediència civil defensant els drets reproductius i sexuals de les dones, no tolerant cap ingerència, ni política ni eclesiàstica. Reivindicant la total despenalització de l’avortament i demanant que sigui un servei públic i gratuït.

ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!

Feministes Encausades
Palma, 28 d’agost de 2015

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.