Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

Detingut un jove activista per “resistència a l’autoritat” i “amenaces”

Publicat per dia 22 agost 2013 – 19:235 Comentaris | 363 views

Detingut un jove activista per “resistència a l’autoritat” i “amenaces”

Share to Google Plus

Imatge del passat juny de 2012, en relació a la detenció durant el desajotllament del CSOA Sa Foneta

L’activista Borja Rosa ha estat detingut avui dematí en el centre de Palma sota les acusacions de “resistència a l’autoritat” i “amenaces”, fets que presumptament s’haurien comès aquest mateix dematí. L’activista haurà de romandre a les dependències de la Policia Nacional espanyola del Passeig Mallorca aquesta nit, per passar a disposició judicial demà dematí.

Com a mostra de solidaritat s’ha convocat una concentració de suport als Jutjats de Via Alemanya demà 23 d’agost a partir de les 9 h.

Ampliarem la notícia a mesura que disposem de més informació.

5 Comentaris »

 • PorCiutatis escrigué:

  Si per cada cop que detenen algú per aquelles acusacions, per molt activista que sigui, hem de fer concentracions, ja podríem acampar directament als jutjats.
  Me pareix completament fora de lloc aquesta notícia. Detencions n’hi ha tots els dies.

 • rosuh escrigué:

  PorCiutatis, entenc la teva postura. Però posant-me en el lloc d’aquest al·lot, crec que si m’haguessin detingut a mi m’ajudaria veure el suport de companys. M’ajudaria a no sentir-me sol en la meva lluita.

  Tenint en compte que contrinfo.cat és un dels poquíssims llocs en què podem trobar aquest tipus de realitat, pens que no està de més que es publiquin notícies com aquesta per que la gent s’assebenti de que la persecució policial (ordenada per la classe política, això no ho hem d’oblidar mai) que pateix la nostra llibertat d’expressió és reiterada.
  De totes maneres, és totalment respectable el que dius. Jo personalment no he anat a la concentració perquè, entre altres coses acab de veure la notícia, però pens que contrainfo.cat ha de servir per fer arribar molts missatges diferents a molts públics diferents. Potser uns articles ens agraden més i potser d’altres ens agraden menys. En tot cas, que cadascú es quedi amb el que més li interessi.

  Salut i Força!

 • pep escrigué:

  A mi personalment el acampar als jutjats em sembla una idea excel.lent, els jutjes quant s’equivoquen no els passa absolutament res , en canvi si un comet un “error”, t’envien a la presó, pero hauriem de ser com a mínim cent o doscents, si no no es paga la pena. salut.

 • Marcos escrigué:

  Conve distinguir les coses: Una cosa és si una persona es detinguda per la seva militancia política o les seves activitats ( i a veure quines activitats) i una altre que sigui detingut per ves a saber qué.
  Resumint que si l’han detingut  per estar a una mani ( i no ha fet cap acte irresponsable) te el meu suport, si l’han detingut per pixar al carrer o fumar porros i s’ha possat tonto quan l’han aturat o coses així…ja espavilarà
  Els anrkas supós que ho veuran d’una altre manera pero jo crec que la garantia es saber que representa la persona detinguda, no et pot solidaritzar per qualsevol cosa…que ja hem vist de tot!

  • PorCiutatis escrigué:

   Els ”anarkas”? Explícamos a totes es perquè suposes que es ”anarkas” veuran d’una altra manera aquesta situació. 
   Com ja he dit, la qüestió està en què si l’han detingut pel que posa a la notícia, lo cuál succeix gairebé cada dia a cada barri per qualsevol doi… Deia que la notícia estava fora de lloc per què sembla que l’al·lot ha de rebre solidaritat únicament per si qui és… Quan ha saber que ha passat per què el detenguin, com a qualsevol persona. 
   La detenció pareix no està encuadrada dins cap acte ni acció política, per tant no es diferència molt de qualsevol altre detenció arbitrària que es produeixen a diari.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.