Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Denuncien que Diario de Mallorca censura les protestes contra el Banco Santander

Publicat per dia 21 maig 2012 – 21:031 Comentari | 365 views
Share to Google Plus

A les xarxes socials està creixent la sospita de censura per part de Diario de Mallorca de les protestes contra de les carpes del Banco Santander instal·lades aquest passat cap de setmana a plaça d’Espanya. Resulta que, inicialment, el mitjà en qüestió va informar de dita protesta amb una noticia titulada “Los indignados protestan ante el Banco Santander”, però misteriosament la notícia ha deixat d’estar accessible. No obstant, al cercador de Diario de Mallorca sí que apareix la notícia.

L’equip de contrainfo.cat, mitjançant la memòria cau de Google, ha aconseguit recuperar el text de la notícia. Vos afegim el contingut a continuació.

Los indignados protestan ante el Banco Santander

Una quincena de indignados ha realizado un acto de protesta contra el Banco Santander de Plaza de España en el que han colgado varios carteles contra la entidad

DIARIODEMALLORCA.ES/EP.PALMA
19/05/2012 – 18:46

 

Una quincena de indignados de Palma ha realizado este sábado un acto de protesta contra el Banco Santander en el que han colgado varios carteles contra la entidad alrededor de las vallas que protegen la carpa que tiene instalada en la Plaza España, en la que expone el coche reserva del piloto español de Fórmula 1 Fernando Alonso.

Además, posteriormente, cinco personas se han introducido en cajas de cartón, que portaban lemas como ‘Santander culpable de la crisis’, ‘Santander responsable de la crisis por vender millones de productos financieros basura’, ‘Santander: 58.241 desahucios en 2011′, o ‘Santander segundo inversor en armas’.

Con los carteles, los integrantes del Movimiento 15M pretenden denunciar el “papel del Banco Santander en la especulación alimentaria y en el negocio armamentístico”, ha explicado uno de los integrantes.

Así, incluyen los carteles colgados información relativa a los paraísos fiscales y explican que esta entidad, según su opinión, “financia a empresas que no respetan los derechos laborales, humanos y medioambientales”.

Los indignados, que también entregan información a los peatones que pasean por el centro de Palma, denuncian que el Banco Santander “es el segundo inversor en empresas de fabricación de armamento con más de 1.000 millones de euros anuales destinados a este fin”. “En minas antipersona, misiles nucleares y bombas de racimo, es en eso en lo que invierte el banco”, aseguran.

Asimismo, señalan que durante el pasado año se produjeron más de 58.000 desahucios de familias que no podían afrontar su deuda con esta entidad, “al mismo tiempo que el sueldo anual de su presidente y consejero delegado suman 16 millones de euros anuales”, figura en uno de los panfletos que reparten.

No obstante, y ajenos a esta protesta, decenas de personas se encuentran en la carpa del banco sacándose fotografías junto al coche de Fernando Alonso, un monoplaza que se exhibe en Palma por segunda vez y que en esta ocasión permanecerá en Plaza España hasta el próximo 20 de mayo.

Aquí teniu dues captures de pantalla que demostren aquestes indagacions.


 

 

 

 

 

A contrainfo.cat hem intentat cercar una relació entre el Banco Santander i el diari acusat de censura. No hem aconseguit trobar-ne una de directa entre el banc i Editorial Prensa Ibérica -que edita Diario de Mallorca- ni amb el Grupo Moll, propietari de l’editorial. No obstant, hem trobat un curiós article de fa tres mesos publicat a Diario de Mallorca, d’aquests que pareixen fets a mida. En aquest, a color i de dues pàgines, es presentava el Banco Santander com una “empresa excelente”, compromesa socialment a través de col·laborar amb la UIB i amb un bon balanç durant l’any 2011, d’una solvència “exemplar”.

Estem davant d’un altre cas en el que els interessos econòmics d’una editorial xoquen amb el dret d’informar lliurement d’una protesta -com ja ha passat a Barcelona-? Estem davant d’un nou cas de censura mitjançant el xantatge econòmic de l’entitat perjudicada, el Banco Santander?

Aquí teniu un vídeo d’un company d’En Lluita Mallorca comentat aquest cas.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.