Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Davant la sentència del cas 9 de Palma

Publicat per dia 24 novembre 2011 – 15:01Cap comentari | 336 views

Davant la sentència del cas 9 de Palma

Share to Google Plus

 Davant la nova sentencia pronunciada per part de l’Audiència Provincial de les Illes Balears respecte el cas dels 9 de Palma

Fa uns dies, l’Audiència Provincial de Palma es pronuncià de forma definitiva sobre els recursos que, tant l’acusació com la defensa presentaren a l’anterior sentència del cas. El resultat és el manteniment de la resolució del jutjat d’instrucció número 8. Davant d’això, ens volem pronunciar de la següent manera:

  • Consideram lamentable que el jutge Calderón no qüestioni els fets “provats” a l’anterior judici: una autèntica farsa, on tots els testimonis de l’acusació eren membres del Círculo Balear i participants directes de la provocació que aquesta organització dretana i espanyolista dugué a terme a la manifestació anticorrupció.
  • Tampoc no compartim la consideració per part del jutge del senyor Jorge Campos com a “personatge públic”, ja que, en realitat, és a través de processos com aquest que Campos cerca fer-se propaganda a sí mateix.
  • La situació és la mateixa que al principi: es condemna als 5 joves per un motiu que per la justícia espanyola pesa molt més que unes suposades injúries i amenaces: la seva militància independentista. Ha estat en tot moment, doncs, un procés polític que ha mantingut el clar objectiu de criminalitzar Maulets i reforçar la imatge pública del Círculo Balear.
  • Malgrat tot, volem expressar la nostra satisfacció amb el grau de suport popular rebut al llarg de la campanya, i deixar clar que ha estat aquest suport el que ha forçat l’absolució de quatre dels imputats, així com la reducció de les penes als altres cinc. El cas dels 9 de Palma ha aixecat una important onada de solidaritat que ha arribat des d’associacions culturals fins a partits polítics, passant per col·lectius de tot tipus, que han demostrat la capacitat de reacció de la societat civil de Mallorca davant la repressió.

El magistrat, que considera la condemna “un oportuno mensaje”, haurà de veure que aquest missatge, el de la repressió espanyola, mai no tendrà altre efecte que el d’encoratjar-nos a continuar la lluita amb renovades forces. S’acosten temps difícils, però sabem que la constància, l’organització i el compromís ens permetran assolir tots els reptes, avançant cap els nostres objectius finals: uns Països Catalans independents i socialistes.

La lluita del jovent, el futur del nostre poble!

Alerta Solidària

Maulets, el Jovent Independentista i Revolucionari

Mallorca, Països Catalans, 24 de novembre de 2011

 

Cap comentari »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.