Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Davant la repressió contra la vaga indefinida

Publicat per dia 17 setembre 2013 – 13:103 Comentaris | 503 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aquest és el comunicat emès de forma conjunta per part d’Alerta Solidària i  el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), davant la repressió soferta aquests dos primers dies de vaga indefinida en el sector educatiu:

Des d’Alerta Solidària i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem denunciar l’assetjament de la policia espanyola (CNP) al jovent estudiantil durant els dos dies de vaga indefinida per l’educació.

La jornada la jornada del primer dia començà amb piquets pels instituts i carrers de part forana i ciutat. Aquesta transcorria amb la normalitat habitual d’una vaga, fins que el cos repressiu va identificar i escorcollar a 3 joves i n’amenaçà a un d’ells amb un “como te vuelvas a mover, te pego una hostia”. Tot i així es mantingué l’activitat al llarg de les hores.

Quan un grup de 15 joves es dirigia a la concentració de les 12, dues unitats de la policia espanyola i una tercera de paisà, sense previ avís els retingueren. Amb una actitud prepotent i agressiva procediren a identificar i escorcollar els objectes personals dels joves. Hi hagué moments de tensió quan els agents obligaren a esborrar material audiovisual de diverses càmeres.

En el segon dia de vaga, la policia espanyola ha aturat un piquet, retingut a 40 joves i ferit al manco un d’ells. 6 joves han estat emmanillats i apunts de ser detinguts, fins que ha arribat una ambulància, un equip de televisió i un grup de pares i professors que han començat a protestar per l’actuació dels agents. Aquests no han pogut aguantar la pressió i finalment han deixat anar els joves emmanillats.

Finalment, volem deixar clar que l’actitud que duu a terme la policia espanyola és la de crear un ambient de por i control als vaguistes. Per això, exigim que s’aturi la repressió al jovent estudiantil!

La repressió no ens atura, ens fa més forts!

A Palma, Mallorca, Països Catalans 17 de setembre de 2013.

A continuació podeu trobar una galeria amb les conseqüències de la repressió policial:

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.