Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Units pel silenci, custodiats per la policia

Publicat per dia 14 maig 2012 – 22:14Cap comentari | 354 views

[Crònica] Units pel silenci, custodiats per la policia

Share to Google Plus

Avui a les 19’00 hores s’ha duit a terme una concentració silenciosa, amb el títol d’ “Units pel silenci”, davant de la Delegació de Govern i amb la finalitat de protestar de manera completament pacífica. És una acció més de les produïdes aquests dies amb motiu de l’aniversari del 15M.

Per això, una seixantena de persones s’han congregat amb espelmes i la boca tapada. Però, tot i el missatge pacífic específic de la concentració al Facebook, un grup d’uns trenta policies esperaven i rodejaven els manifestants. A vegades, el silenci es veia interromput per crits d’ànims dels vianants cap a l’acció i en suport al 15M.

A les 20’00 hores, la tranquil·litat de l’ambient (tot i la coacció permanent de la policia) s’ha interromput quan una al·lota els hi ha mostrat un cartell que deia el següent: Constitució espanyola, Article 104.1: “Las fuerzas y cuerpos de seguridad tendrán como misión proteger el libre ejercicio de los derechos y libertades”. Acte seguit, la policia ha identificat la manifestant, i la resta del grup, en suport, també ha entregat el seu DNI a la policia. Cal explicitar que no els han agafat tots, sinó sols els de les persones de les quals els interessava tenir les dades.

De forma espontània, un vianant s’ha aturat per defensar el dret a manifestar-se, i un agent ha respost que es tractava d’una concentració il·legal perquè estaven alterant l’ordre públic. Paradoxalment, era una reunió completament silenciosa que no pertorbava les orelles ni el pas de ningú. La conversa entre els agents i els manifestants continuava fins que han insultat la intel·ligència dels congregats amb frases como “no sabéis leer”, ja que qüestionaven la lectura “equivocada” dels manifestants sobre la Constitució. Acte seguit, s’ha decidit que era completament inútil continuar la conversa amb la policia i s’ha acabat el diàleg.

El silenci ha continuat fins aproximadament les 21’00 hores, moment en el qual s’ha donada per acabada la concentració. Tot una mostra més que el silenci desconcerta la policia.

Fotografies trobades per les xarxes socials.

Cap comentari »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.