Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Okupació i espais alliberats, Països Catalans, Video

[Crònica] Si Can Vies va a terra, Mallorca en peu de guerra!

Publicat per dia 30 maig 2014 – 8:342 Comentaris | 522 views
Share to Google Plus

Concentracions de dijous 29 de maig

 • 20h – Manacor – Plaça de Sa Bassa: Es va dur a terme una concentració amb un fort desplegament policial que consistí en  3 furgons, 1 cotxe i 10 efectius en la que una trentena de persones foren identificades.

Bo0l5FjCIAQgwk_

 

Bo02AVfIEAA3pNV

Concentració de dijous 29 de maig a Ciutat

Prop d’un centenar de persones, la majoria joves, s’aproparen ahir 28 de maig a la concentració de plaça París, convocada per diversos col·lectius, per donar suport a Can Vies. La concentració va anar adquirint to combatiu mitjançant càntics com “Si Can Vies va a terra, Mallorca en peu de guerra”, “Anticapitalistes”, “Si ens toquen a una, ens toquen a totes” o “Vergonya em donaria de ser policia”. Passada una estona, les manifestants van voler avançar pel carrer Blanquerna per mostrar la solidaritat cap a les persones que resisteixen al barri de Sants, però un nombrós cordó policial, format tant per membres de la policia espanyola com de la local, impedí a la gent avançar.

De sobte, un grup dels participants intentaren eludir la barrera policial donant la volta a l’illa a la carrera i ocupà la carretera de Valldemossa a l’altura del parc de s’Escorxador, tot tallant el trànsit. Mentre baixaven caminant per l’asfalt en direcció cap al centre cridant consignes en solidaritat amb Can Vies, hi hagueren tímids intents de barricar la carretera per evitar l’arribada de la policia, però l’aproximació d’aquesta no va permetre fer-ho.

Una vegada es va arribar a la plaça Abu Yahya es desfermà la repressió. Un grup de policies a peu i vàries furgones encalçaren els manifestants, començant les càrregues i les carreres. Algunes aconseguiren fugir pels carrers de la zona i d’altres es refugiaren dins els comerços, però malauradament 4 persones foren detingudes, una d’elles menor d’edat i l’altra ni tan sols participava de la protesta: es dirigia a casa seva.

A part, la policia va entrar als comerços cercant manifestants i en va retindre a 5 més, als quals tragué al carrer Alfons el Magnànim i els identificà. Desenes de persones, entre elles veïnes del barri que no havien participat de la protesta, es concentraren a l’altra vorera del carrer exigint l’alliberació de les retingudes, la qual es produí uns minuts més tard. Però la cosa no acabà aquí: tocava mostrar solidaritat cap a les 4 detingudes i la gent es dirigí a la comissaria de s’Escorxador.

Durant prop d’una hora la gent concentrada al parc de s’Escorxador va exigir l’alliberament de les persones detingudes i van proferir càntics contra la policia, que formà un cordó policial per evitar que les manifestants s’hi apropessin. Quan la menor d’edat i la persona detinguda indiscriminadament foren posades en llibertat, la concentració es donà per desconvocada, tot sabent que les altres dues persones dormirien a comissaria.

Finalment, s’ha convocat per avui dijous 29 de maig una concentració de solidaritat amb les dues persones que resten detingudes. Ens veiem a les 16:30h als jutjats de Via Alemanya per exigir la posada en llibertat de les dues companyes.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

2 Comentaris »

 • Sa Foneta escrigué:

  Del cor a Mallorca,
  en dies d’insurrecció.

  Abril 74, per Silvia Pérez Cruz i Raül Fernàndez Miró
  http://youtu.be/PAKPOErbyN4
  Companys, si sabeu on dorm la lluna blanca,
  digueu-li que la vull
  però no puc anar a estimar-la,
  que encara hi ha combat.

  Companys, si coneixeu el cau de la sirena,
  allà enmig de la mar,
  jo l’aniria a veure,
  però encara hi ha combat.

  I si un trist atzar m’atura i caic a terra,
  porteu tots els meus cants
  i un ram de flors vermelles
  a qui tant he estimat,
  si guanyem el combat.

  Companys, si enyoreu les primaveres lliures,
  amb vosaltres vull anar,
  que per poder-les viure
  jo me n’he fet soldat.

  I si un trist atzar m’atura i caic a terra,
  porteu tots els meus cants
  i un ram de flors vermelles
  a qui tant he estimat,
  quan guanyem el combat.

 • Borja Rosa escrigué:

  Cançons que en la distància, ens umplen el cos, alè de vida, poesia i acció!
  Esperança de que ballarem i cantarem!
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.