Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

[Crònica] Bosch ja té la seva fotografia

Publicat per dia 27 juny 2012 – 19:441 Comentari | 452 views

[Crònica] Bosch ja té la seva fotografia

Share to Google Plus

Ahir horabaixa, tres dels estudiants que acampaven des de feia setmanes davant la Conselleria d’Educació per exigir la dimissió d’Ana Rodríguez, la cap de gabinet del conseller d’educació Rafael Bosch, per haver agredit un al·lot durant l‘ocupació de la Conselleria d’Educació, varen tenir una audiència amb el mateix Rafael Bosch a les 18h. A la reunió també hi participà Miquel Deyà, director d’Universitats, Investigació i Transferència del Coneixement, i María de las Mercedes Celeste, directora general de Planificació i Inspecció.

Una hora abans, les estudiants havien convocat una festa de comiat davant la Conselleria, amb la intenció de celebrar o l’acomiadament d’Ana Rodríguez o el de l’ètica i la responsabilitat política. Unes 60 persones secundaren la concentració i esperaren conversant fins que l’audiència s’acabà. A més, alguns conductors que passaven per allà feren sonar els seus clàxons a causa que un cartell convidava a fer-ho si volien que Ana Rodríguez dimitís.

Els estudiants estigueren reunits prop de dues hores amb els esmentats representants de la Conselleria d’Educació. Segons contaren els mateixos estudiants, l’audiència s’inicià de manera molt tensa, amb un Bosch molt encès que els alçà la veu durant uns 10 minuts, donant-los una esbroncada en un to paternalista. Fins que no li digueren que aquella no era manera de xerrar d’un conseller de, precisament, educació, Bosch no adquirí un to més dialogant.

Bàsicament, de la reunió s’extragué que no prendran cap decisió sobre l’agressió d’Ana Rodríguez fins a conèixer el resultat del procés judicial que inicià el mateix agredit. No obstant això, no dubtà ni un moment a criminalitzar l’acció dels estudiants i la seva violència, quan encara no hi ha hagut cap sentència judicial que així ho dictamini. A més, recordem que Delegació de Govern ha obert un procés penal contra 6 dels activistes, un d’ells un professor de la UIB, i que més de 30 persones han rebut una multa de 1.000€. El muntant total de les sancions supera els 40.000€.

Bosch ja té la seva foto rebent als estudiants a la Conselleria per fer-nos creure que és una persona dialogant i receptiva amb la ciutadania crítica. I Ana Rodríguez segueix al seu càrrec. Pareix que, per ara, haurem de celebrar l’acomiadament de l’ètica i la responsabilitat política. Si és que encara hi era present.

1 Comentari »

  • Joan escrigué:

    El to de l’article és correcte.

    Què hi varen anar a fer aquests joves amb en Bosch? És que el Conseller d’Educació en cap moment ha pactat les retallades amb les entitats directament afectades.

    Què vol fer veure que és una persona oberta al públic? I per què posa tantes multes als joves que van entrar a la Conselleria

    Trob q va ser un paperingo

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.