Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Desobediència, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Crònica] Accions solidàries amb les anarquistes preses

Publicat per dia 3 setembre 2015 – 16:11Cap comentari | 260 views

[Crònica] Accions solidàries amb les anarquistes preses

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

’’No sé com podem construir una societat sense presos, sense abans haver destruït el sistema econòmic, polític, social i moral actual; sense haver acabat amb els orígens dels delictes.
{…}
Com a estructura arquitectònica, la presó no és res més que un edifici. Per això, quan xerram de la lluita anticarcerària, tenim que anar més enllà dels edificis mateixos.’’

Gabriel Pompa da Silva.
Centre de extermini de Langraitz,
1 de setembre de 2000.

Els passats dies 23 i 30 d’agost fou convocada a nivell planetari una setmana d’acció en solidaritat amb les companyes anarquistes preses arreu del món.

Algunes solidàries de l’illa ens férem ressò i decidirem estendre la crida de ràbia i companyonia. Per tal d’això hem duit a terme diverses accions:

Primerament, pel que fa la difusió i visibilització de les situacions de les companyes preses realitzàrem un acte públic que consistí en una breu xerrada al voltant dels últims processos contra l’anarquisme i sobre com enfocar la repressió-solidaritat. Acompanyada a posterior de la projecció del documental Filaki. Sociedad, cárceles y motines del 2007 en Grecia, amb la intenció d’aprendre i encoratjar-nos amb les lluites anticarceràries a altres indrets. Finalment, oferirem un sopar vegà a preu obert amb voluntat d’obtenir una aportació econòmica per a les companyes emmarronades de cara a possibles costos judicials, desplaçaments, i el que faci falta.

A part, com a gest anticarcerari, obrirem les cel·les de les nostres ments, ens desengrillonarem les mans de la rutina i deixarem que fessin de les seves i s’escampéssim pel carrer. Deixant clar que podran segrestar persones però no idees i reaccions, decidirem que els murs diguessin allò que pretenen amagar.

Especialment, volem acompanyar amb aquestes accions a Mónica i Francisco que pròximament s’enfronten al judici després de 2 anys d’aïllament, incomunicació i tortures ’’preventives’’. De la mateixa manera ho fem amb les companyes i famílies afectades per les operacions Pinyata i Pandora. Sense voler oblidar a altres resistents com Noelia Cotelo, Gabriel Pompo da Silva, Juankar Santana Martín, Javier Guerrero, José Antúnez Becerra i moltes altres que ens deixem.

Activem la solidaritat, desarmem la repressió!

Fins a que totes siguem lliures i cap mur ens ho impedesqui! 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.