Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Convocatòries, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Video

[Vídeo] Convocats actes de rebuig al desallotjament de plaça Islàndia

Publicat per dia 13 maig 2012 – 11:042 Comentaris | 420 views

[Vídeo] Convocats actes de rebuig al desallotjament de plaça Islàndia

Share to Google Plus

Finalment, la policia complí les seves amenaces. Passades les 1:30 de la matinada es va procedir al desallotjament de la plaça mitjançant un desproporcionat desplegament policial. Més de 5 furgones, unes 6 motocicletes i desenes de policies i antiavalots envoltaren als que encara romanien a plaça amb intenció de quedar-s’hi. Però això no els intimidà: prèviament havien acordat en assemblea que, en cas de que els volguessin expulsar, resistirien passivament amb els braços encadenats. I així ho varen fer. Un heterogeni col·lectiu format per estudiants, aturades, treballadores i jubilades, procedents de ciutat, de la part forana i d’arreu de l’orbe, esperaren amb dignitat, calma i cançons que els arrabassessin dels braços de les seves companyes, que els expulsessin de la que consideren la plaça del poble, la plaça Islàndia.

Els antiavalots hagueren de treure als activistes de l’espai públic d’un amb un, una tasca tediosa i ridícula que s’allargà prop d’una hora. Malgrat les elegants formes que manifestaven a qui anaven a expulsar (“Disculpe, ¿puede abandonar la plaza, por favor?”), aplicaren distintes formes de violència física als que més es resistirien: torçant dits, canells i braços; asfixiant-los per a que s’amollessin de les seves companyes; arrossegant-les de qualsevol manera… Fins i tot va rebre un periodista que, de males formes, va ser expulsat de la plaça per un antiavalot, el qual al·legava que li estava impedint la seva tasca. Haurà gravat tot això la càmera amb la que un dels antiavalots registrà cada moviment de les activistes?

Una vegada la plaça era buida de manifestants i plena de policies, les primeres es reuniren al parc de l’altre banda d’Avingudes, el de les Estacions. Des d’allà presenciaren la penosa estampa d’uns bombers que, mitjançant l’escala d’un dels seus camions, hagueren de treure-li al rei Jaume I la simbòlica bandera islandesa i la careta utilitzada pel col·lectiu d’Anonymous. “Mira que cridar-nos per això…” manifestà amb resignació un dels bombers a la policia.

A les Estacions, les conversacions continuaren i aparegueren les guitarres. Un lent goteig de persones que se n’anaren a descansar a casa va fer minvar el nombre de persones concentrades. Tot i així, unes 20 persones quedaren a dormir, a tan sols uns 80 metres (i alguns milers d’euros públics menys degut al desplegament) d’on pretenien fer-ho. Curiós concepte d’austeritat.

Però abans, quan el gruix de desallotjats estava reunit al parc de les Estacions, decidiren convocar pel dia d’avui, diumenge 13 de maig, una assemblea a les 12h i una concentració a les 19h. Òbviament, a la plaça… Islàndia?

Les fotografies les hem obtingut a través de les xarxes socials gràcies a @AcampadaPalma, @Serkafkiano, @AndreuManresa i @jgbordas. A la galeria de Diario de Mallorca podreu trobar més fotografies.

2 Comentaris »

 • por mi propio bien escrigué:

  “Es por su propio bien” les dice el policía que los desaloja de la plaza. Es por su propio bien les dice el mismo policía que los desaloja de sus viviendas, el mismo madero negro que protege las sucursales bancarias y financieras de alguna pintada las bolsas/casino donde unos psicópatas regalan los derechos de millones de habitantes. La misma policía que es sorda ciega muda minusvalida inútil idiota impávida ante el saqueo atroz de unas élites ante el paro galopante, la explotación, las burbujas artificiales la injusticia el saqueo nos dicen que por nuestro propio bien nos sacaran de nuestras plazas de nuestras casas de nuestros trabajos. Por nuestro propio bien entregarán nuestras vidas a los banqueros y demás terroristas.
   
   
   

 • Daltónico IV escrigué:

  Assemblea a plaça amb radio77 facilitant
  i més companyoes arribant.

  Som unes 20 persones de moment al principi de l’assemblea

  Llegim la darrera crònica d’ahir de contrainfo.cat
  http://contrainfo.cat/criminalitzacio-i-repressio/convocats-actes-de-rebuig-al-desallotjament-de-placa-islndia/

  I ens demanem:
  Quines eines tenim per que a les 19h siguem moltes més?
  Com ens organitzem?

  Propostas1.
  “Començar a redactar una  nova constitució”

  Proposta2.
  “Revolució social a peu de carrer, convocant a les 19h concentració de rebuig amb el desallotjament de les plaçes i la dictadura constitucional, partitocràtica, autoritaria i parlamentaria”.

  ES COMENTA. Avui és un bon moment per treballar la “geometria sutil”, aconseguint energies saludables-netes desde l’interior. Com? Bona alimentació, evitant processos reactius, evitant els medicaments, etc. Fet no molt relacionat amb el que va passar ahir, però està bé conversar-lo i saber que nosaltres estirem a les places.

  ES COMENTA. No cal comparar l’avui amb el franquisme. Avui tenim la possibilitat d’esbossar un futur juntes.

  ES PROPOSA. Que podriem facilitar que les dues propostes es posin en marxa: ningú s’oposa i per tant començem a :
  1. redactar una nova constitució
  2. A xerrar amb les persones que van passat per la plaça, veïnes de mallorca, tot convocant a les 19h entre d’altres converses possibles.

  Consens: som’hi! Comencem

  ES PROPOSA: UN TALLER DE PANCARTES. Mirarem de reciclar material de la ciutat.
  Ningú s’oposa. És més, ens engresca i alegra la proposta. Ens hi possem.

  Llavors considerem tres grups de treball:
  GT- Redacció Constitució
  GT- Revolució social (Biblitoques, converses a peu de carrer amb les veïnes…)

  Activitats en marxa a la plaça. Taller de Pancartes en 20 minuts.

  12.50h acaba l’assemblea.

  Donem per acabada aquesta assemblea. Ens hi possem!
  Radio77 segueix a la plaça grabant un programa en fals directe.
  Mirarem de penjar els audios el més aviat possible.
  Va! Autonomia, critèri i cor.

  Seguim.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.