Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Video

[Seguiment] Dura jornada repressiva contra el feminisme mallorquí

Publicat per dia 17 febrer 2014 – 10:529 Comentaris | 760 views
Share to Google Plus

Resum en format vídeo de la jornada d’ahir:

[18:40] Ens aquests moments les dues activistes que romanien detingudes son posades en llibertat. En el següent vídeo el moment de la sortida viscut amb gran emoció.

[17:30] Ara mateix al voltant de cinquanta persones es troben concentrades davant els jutjats en suport de les detingudes, amb crits de “llibertat, detingudes” o “si ens toquen a una, ens toquen a totes“. També teniu un vídeo realitzat allà mateix.

[16:30] Les detingudes ja es troben en el jutjat

[15:45] Comunicat d’Arran i Alerta Solidaria

Aquest matí han detingut a tres militants d’Arran a Palma, acusats d’un delicte contra la llibertat de culte i ocupació d’un temple religiós. Els càrrecs que s’imputen són fruit d’una acció duta a terme el passat 9 de febrer a l’Església de Sant Miquel, de Ciutat, promoguda per la plataforma antipatriarcal de Mallorca, per exigir la retirada de la reforma de l’avortament que el PP està duent a terme sota el mandat de l’Església Catòlica.

Les detencions s’han dut a terme quan les persones s’adreçaven als seus llocs de treball i estudis, buscant novament una posada en escena de major criminalització de les militants.

Com a resposta a les detencions, aquest matí, s’han concentrat una vintena de persones davant la comissaria de la Policia Nacional de Palma, exigint la llibertat de les tres joves detingudes, i demostrant que ni la seva criminalització ni les seves amenaces constants a les persones que s’organitzen, lluiten i assenyalen els culpables, no han servit, ni serveixen ni serviran de res.

La resposta de la Policia Nacional ha estat identificar a totes les persones concentrades, amenaçant-les de multar-les amb sancions de 3.000 euros, i amb càrregues, per evitar que aquestes mostressin la seva solidaritat.

Novament, volem aprofitar per assenyalar qui són els violents i els criminals, que ens imposen a base de lleis, de detencions, d’amenaces i de sancions, un model de societat patriarcal, mancada de drets i de llibertats. La repressió no farà que deixem d’assenyalar els culpables de les retallades als nostres drets, ni que deixem de lluitar per aquests; pel dret al propi cos, pel dret a la dignitat i pel dret a una vida lliure.

Com a resposta a les seves detencions, aquesta tarda animem a tothom a concentrar-se a les 17 h. al C/ Alemanya, davant dels Jutjats, per mostrar solidaritat a les detingudes, per exigir-ne la llibertat sense càrrecs.

Palma, Mallorca, Països Catalans, 17 de febrer del 2014

Alerta Solidària i Arran Mallorca

[14:00] Han alliberat al tercer detingut, un menor d’edat. Les altres dues passaran a disposició judicial aquest horabaixa. Han alliberat al tercer detingut, un menor d’edat. Les altres dues passaran a disposició judicial aquest horabaixa. La concentració ha quedat desconvocada.

BgrDrf4IgAEikBC

[12:30h] Les persones concentrades romanen a l’espera de que traslladin les detingudes a la comissaria del Passeig Mallorca perquè els prenguin les dades i les empremtes digitals.

La persona identificada dins la comissaria ha estat alliberada; la gent que estava a la concentració ja pot sortir-hi.

S’ha convocat una altra concentració a les 17h al jutjats de Via Alemanya.

[12:00h] La policia ha acorralat i identificat a totes les persones de la concentració i els hi han amenaçat amb multes d’entre 1.000 i 3.000€. A part, s’han portat una persona a la comissaria per identificar-la.

A més, les assistents informen que l’IES Josep Maria Llompart ha telefonat les famílies per informar-les que els seus fills són a la concentració i que haurien de tornar a classe.

La policia es comencen a repartir els cascs per una possible actuació.

[11:20h] Segons l’Ara Balears, les detencions es deuen a l’acció de protesta de l’Església de Sant Miquel de Palma.

[11:15h] Informen des de les xarxes socials que la policia està començant a identificar a les persones que acudeixen a la concentració antirepressiva.

[11:00h] Confirmen des d’Alerta Solidària la detenció d’una tercera persona.

[10:30h] Avui dematí Arran Palma ha informat de les detencions de dues de les seves militants a Palma. Encara no es coneixen els motius de la detenció.

S’ha convocat una concentració antirepressiva d’urgència a les 11h30 davant la comissaria de la policia espanyola ubicada a la carretera de Valldemossa, devora s’Escorxador.

S’està centralitzant la informació a les xarxes socials sota l’etiqueta #DetingudesPalma.

20140217_DetingudesPalma

9 Comentaris »

 • aaaaa escrigué:

  L’acció dins l’Església es va dur a terme per <<exigir la retirada de la reforma de l’avortament que el PP està duent a terme sota el mandat de l’Església catòlica>>???
  Aquest argument és fal·laç. El PP està duent a terme aquesta reforma perquè li ve en gana. El responsable és el PP, que és qui té els diputats, no l’Església.
  El fet que l’Església catòlica defensi que no s’ha d’avortar no és la causa de la reforma de l’avortament feta pel PP.
  Del fet que dues persones o entitats tenguin una opinió coincident no se’n deriva cap relació de causalitat entre les accions de les dues entitats.
  Per altra banda, l’Església com a tal és ben lliure d’expressar la seva posició ètica-moral. De fet, ningú està obligat a ser membre de l’Església ni a seguir els seus postulats.
  No entenc la motivació de l’acció feta dins l’Església, ni els arguments que es donaren per tal de justificar-la.

  • a. escrigué:

   Que el PP tengui la meitat de gent de l’Opus Dei, que l’Estat tingui un convenni milionari amb l’Església, que bona part dels càrrecs que avui ens governen siguin fills o néts de franquistes (una dictadura genocida que comptà amb la col·laboració de l’Església)… tot això no té res a veure ni demostra cap relació entre les lleis del PP i l’Església. Claaaaaaaaaaaaaaaaro.

 • aaaaa escrigué:

  La relació de les lleis del PP és amb el fet que té majoria absoluta atorgada per una sèrie de milions de persones que el votaren. És per això que s’aproven les lleis, no perquè l’Església tengui o deixi de tenir una opinió o una postura. Et puc assegurar que, per molt que digués l’Església, si a l’Estat governàs la CUP no s’hagués aprovat la llei contra l’avortament. I l’Església seria la mateixa i defensaria el mateix.
  Seguesc sense entendre per què les campanyes en favor del dret a l’avortament tenen com a centre l’Església. Bé, sí que ho entenc, però crec que la campanya endegada en contra seva està feblament fonamentada i justificada.

  • Demiurg escrigué:

   Doncs crec que podríes tornar al comentari anterior i et tornaríes a respondre.
   Els vincles del PP amb l’Esglesia son d’alló més forts.
   Si ells es fiquen dins dels ventres nosaltres ens ficarem dins dels temples.

   I ja que parles de les CUP demana-lis a veure que els ha semblat l’acció ;)
    

   • aaaaa escrigué:

    Fins ara he intentat aportar arguments racionals. Podria dir, també, que la perspectiva de l’Església sobre l’avortament no s’identifica necessàriament amb la perspectiva de Rouco, Joan Pau II i algun bisbe. Podria dir, a més, que la justificació de l’acció dins l’església es basa en una lectura exclusivament dels titulars de premsa, i no en un coneixement profund de com es tracta aquesta qüestió a l’Església.
    Ara pas als arguments emocionals i irracionals, que són els que heu emprat fins ara: em dius que els vincles del PP amb l’Església són d’allò més forts. Idò els vincles de l’Esquerra Independentista amb la petita burgesia desclassada o en procés de desclassament són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’alumnat de les escoles concertades són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’emmirallament per anar a estudiar a Barcelona són intensíssims, el qeu de facto és menysprear la UIB i implica anar a fer de petit-burgès-revolucionari a terres principatines, imbuint-se de metodologies filo-CAJEI que no tenen cabuda possible a Mallorca, car hom s’ha d’adaptar a la seva realitat i no flipar-se amb basquitis ni principatitits. Però clar, tot aquest darrer paràgraf està farcit d’arguments irracionals i pamfletaris que no se sostenen. Ben igual que no se sosté l’identificació que es fa entre la llei de l’avortament del PP i l’Església catòlica.

    • aaaaa escrigué:

     Per cert, qui es fica dins el ventre és la legislació, no una posició moral d’una institució religiosa d’adhesió voluntària.

    • Feminista escrigué:

     “Ara pas als arguments emocionals i irracionals, que són els que heu emprat fins ara: em dius que els vincles del PP amb l’Església són d’allò més forts. Idò els vincles de l’Esquerra Independentista amb la petita burgesia desclassada o en procés de desclassament són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’alumnat de les escoles concertades són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’emmirallament per anar a estudiar a Barcelona són intensíssims, el qeu de facto és menysprear la UIB i implica anar a fer de petit-burgès-revolucionari a terres principatines, imbuint-se de metodologies filo-CAJEI que no tenen cabuda possible a Mallorca, car hom s’ha d’adaptar a la seva realitat i no flipar-se amb basquitis ni principatitits.”
      
     Vaja home, ja trigava a sonar la cançó de que “l’EI és petitburgesa”, acompanyada per l’interludi “tot és una conspiració del Principat i ETA” i també el hit de l’estiu “basquítis everywhere”.
      
     Tu deus ser un super-obrer clar.  Com cansau ja els obsessionats amb els tòpics, i com es nota que no teniu ni punyetera idea de la realitat de l’EI, que no la coneixeu ni d’enfora.
     Més fer feina i menys vomitar mentides, pesats!

    • Feminista escrigué:

     “Ara pas als arguments emocionals i irracionals, que són els que heu emprat fins ara: em dius que els vincles del PP amb l’Església són d’allò més forts. Idò els vincles de l’Esquerra Independentista amb la petita burgesia desclassada o en procés de desclassament són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’alumnat de les escoles concertades són intensíssims. Els vincles dels membres de l’Esquerra Independentista amb l’emmirallament per anar a estudiar a Barcelona són intensíssims, el qeu de facto és menysprear la UIB i implica anar a fer de petit-burgès-revolucionari a terres principatines, imbuint-se de metodologies filo-CAJEI que no tenen cabuda possible a Mallorca, car hom s’ha d’adaptar a la seva realitat i no flipar-se amb basquitis ni principatitits.”
      
     Vaja home, ja trigava a sonar la cançó de que “l’EI és petitburgesa”, acompanyada per l’interludi “tot és una conspiració del Principat i ETA” i també el hit de l’estiu “basquítis everywhere”.
     Tu deus ser un super-obrer clar.  Com cansau ja els obsessionats amb els tòpics, i com es nota que no teniu ni punyetera idea de la realitat de l’EI, que no la coneixeu ni d’enfora.
     Més fer feina i menys vomitar mentides, pesats!

 • aaaaa escrigué:

  Hm, tan tòpic és el de basquitis i principatitis com el d’<<Església = caca.>>

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.