Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Criminalització i repressió

Condemnen les quatre persones encausades per protestar contra Bauzá a Bunyola

Publicat per dia 24 setembre 2015 – 15:31Cap comentari | 303 views

Condemnen les quatre persones encausades per protestar contra Bauzá a Bunyola

Share to Google Plus

S’ha fet pública la sentència del judici contra els Encausats de Bunyola, les quatre persones que, el 28 de maig de 2012, foren detingudes per la Guàrdia Civil a conseqüència de les manifestacions de protesta que es produïren amb motiu de la visita de José Ramón Bauzá.

La sentència confirma la petició de la fiscalia i condemna cadascuna de les quatre persones acusades a pagar una multa de sis euros diaris durant nou mesos (un total de 6.480 euros) com a responsables d’un delicte de “desobediència greu”. Durant el judici, el fiscal havia modificat la demanda inicial d’un any de presó per les acusades. Un dels joves ha estat absolt d’un delicte de lesions.

La sentència considera provat que les encausades “van portar la iniciativa de la protesta”, una protesta que va començar a la plaça de l’església de Bunyola, on va arribar el comboi de la Guàrdia Civil, i es va allargar fins a l’estació, on es van produir les detencions. Les acusades sempre han defensat que la protesta d’aquell dia va ser pacífica en tot moment i que elles no van fer res més que afegir-se a la manifestació. Cal recordar que, durant aquelles setmanes, les visites del president Bauzá a diversos pobles de Mallorca aixecaven protestes constants per tot arreu. Segons s’ha defensat sempre des del grup de suport a les encausades, aquest va ser el vertader motiu pel qual “ens varen triar a nosaltres com a víctimes simbòliques de la seva operació de càstig exemplar”.

Durant el temps que ha passat fins a la celebració del judici, la situació de les encausades ha despertat la solidaritat de nombrosos col·lectius de Mallorca i de bona part del poble bunyolí. Mig miler de persones assistiren, el mes d’agost passat, a la festa organitzada a favor de les detingudes i, pocs dies abans del judici, el plenari de l’Ajuntament de Bunyola aprovà una moció donant-los suport.

La sentència dictada no és ferma i es pot recórrer davant l’Audiència Provincial mitjançant la presentació d’un recurs d’apel·lació.

Articles relacionats:

Entrevista a en Joan Servera, un dels quatre condemnats de Bunyola.

[Comunicat d'Alerta Solidària] Condemnades a pagar 1620 euros cada una!

Manifest dels encausats de Bunyola: “Ens jutjaran per res, perquè no vàrem fer res”

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.