Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Criminalització i repressió, Desobediència, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Comunicat] ‘Títeres desde Abajo’ tornarà a representar la famosa obra “La Bruja y Don Cristóbal”

Publicat per dia 26 gener 2017 – 8:00Cap comentari | 202 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Escrivim aquestes línies per explicar-vos que pròximament tornarem a representar la nostra obra més famosa “La Bruja y Don Cristóbal”, l’obra de la qual tothom té una opinió però que molt poques persones han tingut l’oportunitat de veure.

Aniversario5F_Para_rellenar_REDES

El diumenge 5 de febrer es podrà veure l’obra a l’Ateneu Llibertari Estel Negre, i es realitzarà una taula rodona antirrepressiva (en streaming).

La fem per diversos motius. El primer, i segurament el més important, és perquè ens ve de gust fer-la. És l’obra que decidim crear fa ja més d’un any i a la qual li vam posar tot el nostre treball i afecte durant diversos mesos. Ens ve de gust fer-la perquè fa un any, quan l’estrenem, era una obra inacabada a la qual li quedava molt treball per davant i que vam haver d’abandonar durant un temps per motius de sobres coneguts. Ara hem trobat el temps per tornar-la a muntar, i hem estat construint nous decorats i les titelles i atrezzo que van ser segrestats per l’Estat i que a dia d’avui segueixen inexplicablement sota custòdia. Es tracta, per tant, d’un reestreno perquè hem introduït alguns canvis però l’essencial de l’obra, la qual cosa ens porto a la presó, es manté.

L’obra es representarà en el “Teatre del Barri” de Madrid el 5 de febrer, dia en què es compleix un any de la nostra detenció. Serà retransmesa per streamming amb el que podrà ser vista a través d’internet a temps real. També va a ser projectada en innombrables espais dins i fora de l’Estat Español i en finalitzar la mateixa hi haurà una taula rodona en la qual participaran els nostres advocats, el grup de rapers La Insurgencia, també perseguits per l’Audiència Nacional per expressar-se a través de la seva música, Cessar Strawberry, detingut en una de les operacions aranya i recentment condemnat per uns comentaris a la xarxes socials pel Tribunal Suprem a un any de presó després que el seu cas hagi estat arxivat en dues ocasions, el col·lectiu de “Madres Contra la Represión” i la “Plataforma Libertad Nahuel” que porta segrestat per l’Estat mes de 400 dies a la presó preventiva sense que pesi sobre ell cap acusació concreta.

Tornem a fer l’obra pel que explica. Vivim governats per una por induïda pels qui tenen el poder: polítics, religions, policies, mitjans de comunicació, jutges, fiscals, i amos del capital. La nostra Bruixa representa a aquell que s’atreveix a viure en llibertat i qüestionar l’ordre imposat i sofreix la repressió en mans de l’Estat i les seves lleis.

Ho farem ben acompanyats perquè, si alguna cosa hem après en aquest any és que, per sort, no estem sols. No podríem haver realitzat aquest acte sense l’ajuda i el compromís dels grups de suport que es van crear al voltant del nostre cas, sense tot el suport rebut durant aquest any de col·lectius i organitzacions llibertàries, antirrepresivas i culturals i que, una vegada més, segueixen al nostre costat recolzant-nos en aquest aniversari a través de la projecció de l’obra per mitjà del streamming. Som moltes les que no ens resignem a viure d’aquesta manera i juntes intentem superar aquestes pors tendint-nos la mà per establir vincles veritables de solidaritat i suport mutu. Nosaltres entenem el teatre precisament d’aquesta manera, com un espai de trobada amb els nostres iguals, on establim un diàleg i podem compartir les nostres inquietuds, els nostres anhels i els nostres somnis.

I finalment, també hem decidit tornar a actuar amb “La Bruja y Don Cristóbal” pel propi teatre de titelles de cachiporra i qualsevol forma de ficció que han estat posades en perill des de la nostra detenció. Encara a dia d’avui, el jutjat que ha arxivat l’última causa que pesava sobre nosaltres ho ha fet de forma provisional. No per considerar que l’obra és no delictiva, si no perquè entén que no hi ha suficients proves que demostrin realment que és un acte punible.

Us animem a veure l’obra a través del streamming des de les vostres cases o que us acosteu a algun dels espais on serà projectada.

Si algun espai vol sumar-se a la projecció pot escriure un correu a: apoyotitiriterosgranada@gmail.com

En breu tindreu més informació aquí: libertadtitiriteros.org

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.