Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

[Comunicat] TeleMadrid no informa, criminalitza la protesta: ara ha tocat a les Encausades

Publicat per dia 20 maig 2014 – 10:08Cap comentari | 233 views

[Comunicat] TeleMadrid no informa, criminalitza la protesta: ara ha tocat a les Encausades

Share to Google Plus
Davant la difamació de TeleMadrid cap a les Encausades, aquestes ens han fet arribar el següent comunicat:
El passat 12 de maig, la televisió pública TeleMadrid va relacionar la protesta ciutadana al carrer amb la mort de la política del Partit Popular Isabel Carrasco. La nostra sorpresa va ser majúscula quan sortiren imatges de la protesta pacífica que es va realitzar a la Conselleria i la vinculaven amb l’assassinat de la Presidenta de la Diputació de Lleó.
En primer lloc, denunciam públicament les estrategemes partidistes d’una televisió pública (és a dir, pagades amb els diners de tots i totes) que enlloc de posar la informació al servei de la societat es dedica a criminalitzar a qui lluita per canviar un món ple de repressió, retallades i violència institucional.
En segon lloc, per si encara és necessari, denunciam la completa manipulació d’un mitjà, en principi, de comunicació que està completament vinculat i controlat pel Partit Popular i usat pels seus propis interessos sense cap tipus de control. En aquest sentit, aquesta televisió té la finalitat de consolidar i fer créixer el poder d’uns pocs davant els interessos de la major part de la població. El tracte que li dediquen als Moviments Socials és especialment demagògic i tendenciós, ja que diuen el que els agradaria que passés i no el que realment ha passat. De la mateixa manera, aprofitam per saludar a les treballadores de TeleMadrid que lluiten cada dia a través de la Plataforma Salvemos TeleMadrid per garantir els seus drets laborals, els quals són amenaçats de forma constant, les quals també han denunciat aquesta manipulació.
Per això, recordam que l’assassinat d’Isabel Carrasco ha estat produït, encara suposadament, per dues militants del seu mateix partit, el PP, i encara no entenem que té a veure una acció pacífica produïda a les Illes fa dos anys amb un acte tan lamentable com un homicidi. Per tant, la societat no ha de patir les conseqüències dels problemes polítics, laborals i personals de dues persones concretes i és injust que així sigui.
Quan surten les imatges del vídeo, una veu les acompanya dient agresiones a quienes nos gobiernan o a quienes están enfrente de la política“. En aquest sentit, tornam a denunciar les mentides i la manipulació d’aquesta televisió, ja que es pot veure al vídeo sense talls de TVE que l’única que va promoure la violència fou Ana Maria Rodríguez, la cap de Gabinet de l’anterior Conseller Bosch. Amb aquesta nota us adjuntam el vídeo complet, sense mitges veritats ni censurant i ni tallant parts del vídeo que no els interessa que apareguin, ja que mostren la cara més real del partit: la que retalla, desnona, practica la violència i aprova lleis a cop de decret. Per això, hem portat a terme el nostre dret a rectificació proporcional (Ley 2/1984) el qual ens exigeix que la rectificació sigui publicada en un termini de tres dies. Si TeleMadrid no demana disculpes i retira el vídeo, estam estudiant altres possibles mesures legals.
De la mateixa manera, al mencionat vídeo també hi apareixien imatges dels ”escraxes de la PAH i altres mobilitzacions populars. Des de les Encausades Conselleria reiteram la nostra admiració a aquests col·lectius que no deixen de lluitar perquè, precisament, no hi hagi més homicidis causats per l’aliança del capital i de les polítiques d’atac a les més febles com les que duu a terme el PP. Per tot això, hem de dir que ens repugna que mitjans de comunicació difamin i contin mentides sobre les accions reivindicatives al carrer. Estam amb totes les lluites, ens solidaritzam amb la PAH i amb tots els moviments populars que són dia rere dia al carrer per fer front a la tirania i ambició d’un 1% de la població.
Per acabar, també volem fer un comentari sobre els mitjans que s’han fet ressò d’aquesta notícia per ara. No entenem com és més important, periodísticament parlant, que un programa d’una televisió de Madrid ens relacioni amb l’assassinat de Lleó quan en el moment que va sortir la notícia que 60 col·lectius de tots els àmbits i de totes les parts de l’Estat (ara ja són més de 90) donen suport a la campanya antirepressiva #JoTambéhiHauriaEntrat no fos mencionada per cap diari, amb l’excepció de Diari de Balears i contrainfo.cat. Pensam que els mitjans de comunicació han d’estar al servei de la població i aquesta campanya ha implicat i mobilitzat a una part important de la mateixa, sumant organitzacions, partits polítics, sindicats i individualitats que realitzen una magnífica tasca. Per això, demanam públicament que no es centrin en allò anecdòtic i en l’espectacle mediàtic, sinó en la feina de formigueta que fan cada dia moltíssimes persones.
Absolució Encausades Conselleria!
#JoTambéHiHauriaEntrat

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.