Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Comunicat] Sobre la repressió ocorreguda el 14 de novembre, dia de la vaga general

Publicat per dia 27 novembre 2012 – 15:55Cap comentari | 244 views

[Comunicat] Sobre la repressió ocorreguda el 14 de novembre, dia de la vaga general

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Sobre la repressió ocorreguda el 14 de novembre,
dia de la vaga general

Durant la passada vaga general la policia, com sempre, va posar la nota de violència. Per això, la Comissió Antirepressiva de la Comissió pro Vaga Anticapitalista, volem denunciar la violència policíaca que va tindre lloc durant la jornada del 14 de novembre.

A banda de l’enorme presència policial, en primer lloc, volem denunciar la càrrega de la policia nacional contra un piquet informatiu a les onze i mitja del matí, davant una mútua d’assegurances, aprop del solar de l’antiga Casa del Poble. En aquesta càrrega resultaren ferides diverses persones a causa de les garrotades de la policia nacional. També, tres persones foren identificades i un mòbil fou requisat per esborrar les fotos que una companya havia realitzat.

En segon lloc volem denunciar les diverses càrregues que es produïren durant el piquet unitari. La policia nacional juntament amb la local van carregar contra un piquet que en tot moment havia estat pacífic. A conseqüència d’aquestes càrregues diverses persones van d’haver de ser ateses a centres hospitalaris: a una la porra d’un policia li obrí el cap i va haver de menester sis punts, i una altra va acabar amb els braços embenats conseqüència dels cops de porra policíacs.

En tercer lloc volem denunciar les dues detencions que van tindre lloc durant les càrregues policíaques contra el piquet unitari. Donada la greu situació social actual, el piquet unitari va ser combatiu i desobedient, però, tornem a assenyalar-ho, pacífic en tot moment, per tant aquestes dues persones en cap moment van agredir ningú. Les acusacions d’atemptat contra l’autoritat i de desordres públics són doncs totalment falses però l’aparell de justícia, com sempre, creu el que diu la seva policia.

En quart lloc volem denunciar les identificacions que es patiren durant tota la jornada de vaga: identificacions aleatòries, tant als estudiants de la UIB com a les persones que participaren en els piquets, per tal d’intimidar la gent i que després, com ja s’ha vist en anteriors vagues generals, poden prendre forma de multa. La nota positiva és que alguns policies secretes es descobriren fent aquestes identificacions i ja sabem qui són per als pròxims pics.

Des de la Comissió Antirepressiva volem solidaritzar-nos amb totes les persones represaliades i volem dir ben alt i clar que a la policia ni la volem, ni la necessitem. Que se’n vagin!

Comissió Antirepressiva 14N
Mallorca, 27 de novembre del 2012

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.