Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

Comunicat sobre la repressió al moviment estudiantil pro vaga

Publicat per dia 23 setembre 2013 – 9:48Cap comentari | 193 views

Comunicat sobre la repressió al moviment estudiantil pro vaga

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Comunicat d’Alerta Solidària

Davant els fets ocorreguts aquesta setmana, des d’Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, volem fer públic el següent:

  • L’abús de poder en forma de persecució, constants identificacions i brutals agressions per part de la policia espanyola als estudiants ha estat contínua durant tota la setmana. És evident que aquesta forma de procedir respon a la voluntat d’atemorir els estudiants que aquest dies estan sortint al carrer per l’educació.
  • El cas repressiu més greu fou el segons dia, quan un estudiant del SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) de 18 anys fou colpejat dues vegades (una amb la porra i l’altra amb la mà) per dos membres de la policia espanyola, estant el jove emmanillat i assegut en una cadira en una habitació sense càmeres d’uns grans magatzems de Ciutat. Tot mentre era vexat amb insults de “guarro” i d’altres per l’estil. Consideram aquest maltractament com un fet molt greu i intolerable en un estat que es pretén democràtic.
  • Les retencions i agressions il·legals a menors, durant la jornada de dimarts. Han suposat un augment qualitatiu de la repressió. La policia espanyola ha mostrat la seva cara més sàdica amb brutals agressions, amenaces i insults (“polaco”, “guarro”, etc.) contra els menors.
  • La criminalització de la vaga per part del govern ha estat constant ja des d’abans del seu començament. I, una vegada més, a aquesta se li ha sumat la que s’ha fet per part dels mitjans de comunicació, en especial el diari Ultima Hora, que no han dubtat en vulnerar la presumpció d’innocència dels joves identificats.

Per això, des d’Alerta Solidària exigim:

  • La dimissió de la Delegada de Govern per l’actuació policial d’aquesta setmana.
  • La retirada de la denúncia als estudiants repressaliats per part de la Directora del centre de l’IES Arxiduc Lluís Salvador. Ja que els fets de què se’ls acusa són totalment infundats.
  • Que cessi la criminalització i repressió del moviment estudiantil i docent per part del Govern i la policia espanyola
  • Demanam que s’aturi la col·laboració d’alguns mitjans de comunicació amb la repressió que patim. Així com exigim un mínim de rigor i professionalitat per part d’alguns periodistes que hi treballen.

Per finalitzar, volem deixar constància que per part d’Alerta Solidària ara mateix el més important és la lluita per l’educació pública de qualitat i en català. Aquest és ara el prioritari. Per aquest motiu donam tot el nostre suport a la vaga indefinida de docents i d’estudiants. Així mateix, animam a tota la societat que col·labori amb aquesta mobilització exemplar.

Per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat,

estudiants i docents a la vaga indefinida!

[Actualitzat]

A continuació teniu el video de la roda de premsa que es va duur a terme dissabte matí just on s’havien produït els incidents:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.