Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Sóller

Comunicat sobre la detenció del jove de Sóller

Publicat per dia 22 setembre 2012 – 20:544 Comentaris | 438 views

Comunicat sobre la detenció del jove de Sóller

Share to Google Plus

Felanitx en Moviment ens ha fet arribar el següent comunicat en el qual critiquen la mesura de presó preventiva que se li ha aplicat al jove de Sóller que presumptament va incendiar el cotxe del batle del poble.

Des de Felanitx en Moviment volem expressar el nostre desacord i la nostra disconformitat amb les mesures preses contra el jove de solleric que, segons les seves pròpies declaracions, va calar foc al cotxe de Carles Simarro.

Primer de tot, volem remarcar que la presó preventiva és una mesura cautelar excepcional que només s’aplica en casos molt concrets en què es pugui argumentar de forma racional que l’imputat és potencialment molt perillós. Cap membre del nostre col·lectiu no coneix el jove solleric, però sí que tenim coneixement d’altres casos, fins i tot més greus, en els quals no s’aplicaren tan excepcionals mesures. És el cas, per exemple, de l’individu que va calar foc als voltants del puig de Sant Salvador. Tot i haver confessat els fets, no se li aplicà cap tipus de mesura cautelar com la presó preventiva. El fet que Sant Salvador tornàs cremar pocs dies després demostra l’eficàcia del criteri tant de la justícia com de les forces de seguretat i els seus responsables polítics. La gran diferència, al nostre parer, és que el piròman de Sant Salvador va cremar una terra que és de tots i que els polítics d’avui dia s’estimen ben poc. En canvi, el jove solleric que va calar foc al cotxe del batle Simarro, ho feu amb motivacions polítiques.

Que aquest jove sigui a la presó és un punt més en l’escalada repressiva que, tant en l’àmbit nacional com a tot l’Estat Espanyol, suposa una gravíssima manca de garanties judicials i que, una vegada més, demostra la corrupció inherent en aquest sistema.

Des de FEM seguirem apostant pels drets humans i seguirem denunciant la seva vulneració, alhora que exigirem la màxima transparència i totes les garanties penals en els processos oberts contra qualsevol persona.

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.