Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses

Comunicat sobre els incidents durant el Coso a Felanitx

Publicat per dia 14 desembre 2011 – 23:59Cap comentari | 451 views

Comunicat sobre els incidents durant el Coso a Felanitx

Share to Google Plus

Us feim arribar el comunicat que el Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx ha elaborat després de rebre la notícia
que l’equip de govern del PP ha enviat a la Fiscalia un expedient amb una llista de persones que suposadament varen cometre un delicte
el dia de la festa major de Felanitx. Uns incidents on la policia local va dispersar les persones concentrades amb gasos lacrimògens.

A continuació, hi trobareu el comunicat:

Des del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF), volem expressar el nostre rebuig a la decisió del PP de Felanitx d’enviar un expedient a la Fiscalia al considerar que existeixen indicis de delicte pels incidents del passat 28 d’agost davant el Convent de Sant Agustí. Expedient que respon a un intent de criminalitzar la veu del poble i la seva festa.

Aquest expedient no ha estat elaborat per l’Ajuntament de Felanitx com alguns intenten fer-nos creure, sinó que ha estat elaborat per el grup municipal del PP juntament amb la Policia Local, fet que torna a demostrar la falta de democràcia que seguim patint les ciutadanes de Felanitx i d’arreu de l’Estat on no existeix una separació real entre els poders executius, judicials i legislatius. La Policia Local, en el cas de l’incident de Felanitx, no té cap credibilitat per instruir l’expedient respecte d’uns fets dels quals va ser tristament protagonista, atès que no pot ser jutge i part, a la vegada. Hem de tenir en compte que la Policia Local va aparèixer a la festa amb gasos lacrimògens, la qual cosa ens indica premeditació i alevosia dels fets per part seva. Va ser així com es va posar en perill la seguretat ciutadana i hem de recordar que va ser el seny de les persones assistents les que evitaren una estampida que hauria pogut generar conseqüències molt més lamentables. La Policia Local amb la seva actitud del 28 d’agost de 2011, amb una actuació contra la població civil i, sobretot, amb l’inici d’unes investigacions esbiaixades tendents a esquivar les seves responsabilitats, protegir les responsabilitats polítiques del batle i iniciar una persecució contra persones assistents comet un error de primer ordre contra la convivència pacífica de la ciutadania felanitxera que tendrà continuïtat futura.

L’intent de criminalització va acompanyat de l’intent de desmobilització dels moviments socials de Felanitx que des de fa anys denunciam les injustícies que una darrera l’altra es van produint des dels òrgans de poder i des dels poders fàctics felanitxers.

Des del CDFPF instam al batle Gabriel Tauler i a tot el seu equip de govern a retirar d’immediat l’expedient instruït. I instam als regidors de l’oposició a brindar suport al Comitè de Defensa.

El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx ratifica la seva voluntat de brindar suport -per la via política, judicial, cívica i social- al poble, contra les mesures restrictives de la festa i, molt especialment, contra les persecucions i represàlies que han posat en marxa.

Finalment volem fer una crida de solidaritat a tota la població per adherir-se al manifest i demostrar que som moltes les persones que no callam i que plantam cara a les injustícies.

Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx

Felanitx, 14 de desembre 2011

Contacte: felanitxenmoviment@gmail.com

Portaveu: Maria Pizà mariapiza59@gmail.com 609707648

Cap comentari »

4 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.