Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

Comunicats de Sa Foneta i d’altres col·lectius després de la llibertat amb càrrecs pel detingut durant el desallotjament

Publicat per dia 7 juny 2012 – 13:434 Comentaris | 433 views
Share to Google Plus

Borja, la persona detinguda durant el desallotjament del CSOA Sa Foneta, ha estat posada en llibertat amb càrrecs avui dematí després de declarar als Jutjats de l’Avinguda Alemanya. El detingut ha passat la nit aïllat en els calabossos de la Prefectura de la Policia Nacional espanyola del Passeig Mallorca. Tant ahir vespre com avui dematí, hi ha hagut concentracions de suport i solidaritat. També han aparegut pintades solidàries a diversos indrets dels Jutjats i de Sa Foneta.

Aquest és el comunicat que el CSOA Sa Foneta vol fer públic després del desallotjament:

Comunicat davant el desallotjament del CSOA SA FONETA
Dijous 7 de juny de 2012

Ahir, a les 9.00h al Centre Social Autogestionat Sa Foneta començaria un desallotjament sense previ avís que duraria tot el dematí. Enmig de l’evacuació de material del centre, un company fou detingut després de demanar per entrar a recollir material de dins. Avui al matí ha estat posat en llibertat amb càrrecs després de declarar als Jutjats de Via Alemanya. Ens sumem a les mostres de solidaritat que s’han produït des del moment de la seva detenció. Ànims!

L’agressivitat del mercat i la política urbanística municipal col·laboren a mantenir una borsa de milers d’immobles inutilitzats, imposen un model de creixement basat a destruir i construir fins a l’infinit, sense tallar amb les conseqüències socials que produeix.
Des del juliol de l’any passat, el CSOA SA FONETA de manera contundent plantava cara a aquesta situació. Més de 58.000 habitatges buits a Ciutat, una d’aquestes fou del Poble durant aquests deu mesos.

«Vàrem creure en un somni i vàrem anar a per aquest, sabíem que era el moment propici, les places preses amb el puny en alt. Un espai habitable on el crit del poble trobés un lloc per harmonitzar-se amb altres. Primeres assemblees, començava l’aventura única de la nostra vida, l’autoorganització havia arribat! Curiosos a les escales, rialles al pati i policies a la plaça. Berbena d’estiu al pati i assemblea d’en Lluita a la Galeria d’art. Tacons a la Sala de Ball, punys al Gimnàs i teatre de l’oprimit al carrer, sempre al carrer. Ioga i risoteràpia, però, a la nit, Cine Fòrum.

-Què hi ha de bo?
-Manifestació per a la sanitat, t’apuntes a la performance?

Érem dins la panxa de la balena colonial, treballant per la cultura popular. Horabaixes de recerca de la nostra autonomia intel·lectual a la Biblioteca Popular. Universitat Lliure, un racó agradable on deixar desfilar lliurement la paraula escrita. L’assemblea dels iguals seguia el seu curs, però a la nit un documental des d’Anima Naturalis, cap a l’antiespecisme!
L’acció directa sobre les nostres vides havia començat, un món fet per a nosaltres a la nostra mida al nostre ritme. Solidaritats necessàries teixides en trames quotidianes. Un agradable discórrer on fer la nostra política. Perquè ara som la trama del que succeeix».

COMPANYES, ENS VEIM ALS CARRERS!
UN DESALLOTJAMENT, UNA OKUPACIÓ!

Comunicat de Maulets:

Maulets, el Jovent Independentista i Revolucionari, rebutjam el recent desallotjament del CSOA Sa Foneta a Palma, durant el qual a més la policia espanyola va detenir un jove impulsor del projecte autogestionat. Enmarcam aquests fets dins de la forta onada repressiva que els moviments socials estam patint a Mallorca, amb una clara intenció d’actuar contra tot allò que representa una alternativa a les retallades i l’ultraespanyolisme del PP.

Aquest cas concret ens priva del que ha estat un espai alliberat en ple centre de Palma, on tot tipus de tallers, concerts, xerrades i activitats s’han desenvolupat durant gairebé un any al marge d’un ajuntament enemic de l’autoorganització i els espais socials, que ja ha tancat més de 15 casals de la seva pròpia xarxa. A més, Sa Foneta representava un clam contra la especulació immobiliària i els abusos dels bancs, els mateixos que finalment han decidit posar fi, ajudats per l’estat, a l’existència del projecte okupat.

L’operatiu de la policia espanyola, totalment desproporcionat, ha mantingut una actitud xulesca i intimidatòria que ha acabat amb la detenció d’un company del Centre Social i actiu membre del Moviment 15-M. Pareix que, ja sigui per una concentració per l’eduació pública, per Sa Foneta, o per la roda de premsa contra la repressió, s’està convertint en un fet habitual veure grans quantitats de policia espanyola al centre de la nostra ciutat. Maulets, però, no ens arronsam davant les forces d’ocupació ni davant el seu responsable, el senyor Rodríguez, i anunciam que sortirem al carrer les vegades que faci falta per denunciar qualsevol injustícia.

Reivindicam l’okupació com a forma de lluita legítima i totalment necessaria front un model social i econòmic que ens nega l’habitatge, ens obliga a l’oci consumista i ens priva del dret a organitzar-nos de forma lliure i autogestionada.


Prou repressió! Sa Foneta resisteix!

També, el col·lectiu Endavant ens ha enviat un escrit posicionant-se contra el desallotjament del CSOA Sa Foneta i la detenció produïda durant aquest (el comunicat va ser escrit ahir):

Endavant Mallorca rebutja el desallotjament del CSOA Sa Foneta i la detenció d’un jove per part de la policia espanyola
Des de l’assemblea d’Endavant Mallorca rebutjam el desallotjament del Centre Social Okupat i Autogestionat Sa Foneta, produit aquest matí a Palma. Resulta cínic i indignant que en moments on se’ns diu que no hi ha diners, les prioritats dels nostres governants siguin enviar un desplegament policial massiu a desallotjar un centre que dinamitzava el barri i la ciutat.
Endavant Mallorca exigeix la posada en llibertat del jove detingut per la policia espanyola en el desallotjament, rebutjant l’onada de detencions polítiques que la Delegació del Govern està duent a terme al mateix temps que a la resta dels Països Catalans es detenen massivament persones per defensar els nostres drets socials i nacionals.
Així mateix, convé recordar que avui horabaixa hi ha una concentració de rebuig a les 19:00 a la delegació del Govern a totes les detencions polítiques produïdes a Mallorca en aquests darrers dies. Convocam a tothom a assistir-hi i rebutjar la política repressora del govern espanyol.
Mallorca, 6 de juny de 2012

4 Comentaris »

 • Martin escrigué:

  Que gracia me hace que hayan detenido precisamente a esta persona , mas que mas, porque va de héroe y su padre es banquero y es quien es , estoy seguro que si hubiese sido otra persona , le hubiese caído un buen marrón …
   

 • cornelius escrigué:

  Martin. El padre no es banquero, pero eso no importa nada aunque no lo creas.

  Quien piensa que solo se pueden hacer estas cosas si vienes de una familia pobre es quien cree que que llevando una buena vida economica los demas no importan.

  De donce venía la familia de Gandhi? Y la de El Che?… eran unos chungos por dejar su vida comoda? Lo que no es de héroe es criticar a le gente en público, o apoltronarse en el ordenador como estoy haciendo yo ahora cuando hay tanto que hacer en la calle.

 • DrAdelaida escrigué:

  La trolleada de Martí no mereix una resposta ;-)

 • Miquel escrigué:

  Endavant Contrainfo, quan els feixistes venen a molestar és quan les coses van bé. Salut! 

  “Primer t’ignoren, després se’n riuen, després t’insulten, despés t’ataquen i, finalment, guanyes”

  Ja estam a la quarta fase… s’han rigut de nosaltres, ens han insultat, ens han atacat i properament, guanyarem.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.