Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

Comunicats de suport a Marcel i Robert

Publicat per dia 31 octubre 2014 – 11:32Cap comentari | 255 views

Comunicats de suport a Marcel i Robert

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

L’Equerra Independentista de Mallorca ens ha fet arribar el següent comunicat en suport dels activistes Marcel i Robert que seràn jutjats el proper dijous 6 de novembre:

Marcel i Robert absolució!

El 14 de novembre de 2012, en el marc d’una vaga general i social, la societat mallorquina prenia els carrers per plantar cara a la darrera reforma laboral i al conjunt de mesures neoliberals que precaritzen les nostres condicions laborals i la nostra vida.

Durant la manifestació unitària del dematí, després d’haver viscut episodis tensos amb la policia espanyola, aquesta carregà violentament amb el resultat de la detenció d’en Marcel i en Robert, dos companys molt implicats en la lluita anticapitalista, que defensaven el dret a treballar en millors condicions i amb la convicció de deixar de perdre drets socials.

A dies d’ara, ambdós els acusen dels delictes de desordres, lesions i atemptat a l’autoritat i els demanen 4 anys de presó per hom.

Des de l’esquerra Independentista de Mallorca volem reafirmar el nostre suport al dos companys de lluita i denunciar, una vegada més, la persecució que pateixen els moviments socials. Ara amb més arguments que mai en veure que l’única resposta que dóna el govern al clam popular és la repressió, la mobilització continua i continuarà fins imposar el respecte als nostres drets més elementals.

És per això que L’Esquerra Independentista de Mallorca us convocam el proper dijous 6 de novembre a les 10:30 del matí a les portes del jutjat de Via Alemanya de Palma.

Absolució Marcel i Robert!

La solidaritat és la nostra millor arma!

La Coordinadora Llibertària de Mallorca ha emès el següent comunicat de suport:

Convocatòria a donar suport a Marcel i Robert

Aquest dijous dia 6 de novembre als jutjats de Via Alemanya es jutjarà a Marcel i Robert pels delictes de desordres, lesions i atemptat a l’autoritat, pels quals el fiscal els demana fins a 4 anys de presó a cadascun.

Marcel i Robert foren detinguts mentre participaven del piquet de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista (l’entitat informal que es va crear per organitzar els actes unitaris de la darrera Vaga General). En aquest piquet hi varen participar prop de 600 persones i que com Robert i Marcel també varen desobeir i lluitar per defensar uns drets que la Reforma Laboral del Govern Central va liquidar. Aquest pic el cop repressiu va caure damunt aquests dos companys, però li hagués pogut tocar a qualsevol dels participants.

Així les coses, i davant una altra demostració de l’agressivitat repressiva que està adoptant l’Estat per aturar l’activisme que els qüestiona i desobeeix, la gent que lluita no podem restat indiferents.

Per això, des de la Coordinadora Llibertària de Mallorca animam a la gent a participar de la concentració de suport que es farà el mateix dijous a les 10:30 del matí a les mateixes portes dels Jutjats de Via Alemanya a Ciutat, així com a les altres que es convoquin. Perquè quan toquen a una ens toquen a totes.

La solidaritat és la nostra força.

Contra l’Estat i el Capital.

Coordinadora Llibertària de Mallorca
Dilluns, 3 de novembre de 2014

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans també es solidaritzen amb Rubén i Marcel.

Comunicat del SEPC UIB de suport a Robert i Marcel

La vaga general del 14 de novembre de 2012 va ser una de les més combatives i seguides de tota la història recent de Mallorca. Durant el multitudinari i pacífic piquet unitari del dematí, la policia espanyola detingué a dos activistes sense motiu aparent. Ells eren Robert i Marcel. Recordem per cert que una altra persona, militant del nostre sindicat, va ser, a més, ferida de gravetat d’una porrada al cap.

Fa poc, tant Robert com Marcel han sabut que el fiscal, basant-se en fets falsos i sense cap fonament, demana quatre anys de presó a cadascun. D’això, al SEPC, també ho hem viscut els darrers anys, amb multes i criminalitzacions que han intentat sense èxit aturar la mobilització estudiantil mallorquina. I és essencialment per això que volem donar el nostre més explícit suport i la nostra solidaritat als dos.

Amb aquests fets es demostra que quan l’anticapitalisme i les revoltes socials prenen una mica de força el poder no dubta gens en exercir la violència i la repressió de forma indiscriminada. I sempre, sense excepció, ho exerceix contra els col·lectius més vulnerables i contra les persones lluitadores que feim feina contra els atacs socials i culturals.

Davant d’això, Robert i Marcel han iniciat una campanya i han cercat mostres de suport. Ja el passat 25 d’octubre realitzaren un multitudinari acte de suport a Can Alcover. El judici es farà dia 6 de novembre a les 10.30 als jutjats de Via Alemanya, i des del SEPC UIB convidam a tothom a assistir-hi per donar suport als dos activistes.

Cap fiscal ni cap jutge ens tallarà les ales!

Absolució Robert i Marcel!

En Lluita Mallorca també ha volgut expressar la seva solidaritat amb els vaguistes a través del següent comunicat:

Tota la solidaritat i suport al Marcel i Robert!

Demà dijous 6 de novembre en Marcel i en Robert seran jutjats per haver participat en la Vaga General que va tenir lloc al novembre del 2012. Aquesta va ser una vaga d’un dia a escala europea contra l’austeritat. Fou una vaga per dir no a les retallades i prou als atacs als drets dels treballadors i treballadores. Per dir prou a les mesures que donen carta blanca als empresaris per augmentar els nivells d’explotació amb el consegüent augment de les desigualtats socials. Una vaga per dir prou a les contínues retallades en educació, sanitat i serveis social, que es fan perquè l’Estat regali els recursos dels pressupostos generals als tenidors del deute, les entitats bancàries i financeres. Una vaga per dir prou a tots aquests símptomes de la pròpia essència del capitalisme.

Ara aquests joves s’enfronten a 4 anys de presó per sortir al carrer a defensar la nostra dignitat com a persones. Aquell va ser un dia per demostrar que unides podem fer front a l’austeritat. Per tot això des d’En lluita Mallorca exigim l’absolució de Marcel i Robert, perquè no els jutgen a ells solament, sinó a més tota les resta que vam ser allà aquell dia i que seguim lluitant dia rere dia per crear alternatives anticapitalistes per les majories.

L’Estat segueix en la seva dinàmica repressora per tal de tenir­-nos callades i obedients. I nosaltres seguirem donant una resposta unitària.

Absolució Marcel i Robert! Totes demà als jutjats de Palma.

Notícies relacionades 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.