Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Documents, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Treball i economia

Comunicat conjunt contra la repressió al moviment sindical

Publicat per dia 13 maig 2012 – 17:04Cap comentari | 260 views
Share to Google Plus

Compartim amb vosaltres aquest comunicat conjunt dels sindicats catalans i balears per a exigir que cessin la repressió al moviment sindical i s’alliberin els detinguts arran de la vaga general del 29-M. Podeu descarregar-lo en PDF aquí.

Comunicat conjunt contra la repressió i intimidació dels poders públics

Els sindicats catalans i balears reclamen als governs de Catalunya i l’estat espanyol que cessin les actuacions repressives contra el moviment sindical i demanen la posada en llibertat dels detinguts pel 29-M de 2012.

Les organitzacions sindicals CCOO, UGT, USOC, CGT, IAC, CNT-AIT i I-CSC volen denunciar el creixent i preocupant protagonisme que estan agafant les polítiques de repressió i intimidació dels poders públics per a limitar les llibertats i negar els drets de la població.

Sota l’argument de “la necessitat de neutralitzar els violents”, el Govern central i el Govern de la Generalitat pretenen vincular la resposta sindical i ciutadana a les polítiques de retallades socials i laborals als desordres i la violència urbana, ignorant el caràcter social i pacífic d’aquella.

Des de fa un temps advertim del gir autoritari del Govern del PP amb anuncis de modificació del Codi Penal per fer front al que diuen és un exercici excessiu d’alguns drets i llibertats. Al nostre país hem de denunciar ja accions absolutament desproporcionades, com la detenció de dos estudiants i un altre company, Isma, Dani i Javier, el dia de la vaga, i que han estat finalment alliberats amb càrrecs després de passar molts dies a la presó, la detenció posterior d’una sindicalista de la CGT, encara a la presó, la detenció a la mateixa fàbrica de SEAT a Martorell de dos delegats sindicals de CCOO i UGT, la detenció de diversos militants de la CNT tant durant la vaga general com durant la cel·lebració de l’1 de maig en diferents localitats de Catalunya així com la creació d’una pàgina web dels Mossos d’Esquadra, de dubtosa constitucionalitat amb una exposició de fotografies i vídeos per a que la ciutadania col·labori en la identificació de persones suposadament violentes.

Davant d’aquestes polítiques de repressió i intimidació dels poders públics, els sindicats CCOO, UGT, USOC, CGT, IAC, CNT-AIT i I-CSC fan una crida a les autoritats polítiques per a que cessin en la seva actuació repressiva contra el moviment sindical i assumeixin les conseqüències d’una vaga general que va tenir un seguiment massiu, i reclamen que les persones detingudes siguin posades en llibertat. No es pot fer un abús, per part d’algun jutge, de la utilització de la presó preventiva per a persones amb arrelament social i sindical que no generen cap alarma social. Els principals sindicats de Catalunya consideren inacceptable que es tracti a persones que exerceixen el seu dret a reivindicar canvis de les polítiques socials i econòmiques com si fossin delinqüents, i alerten que no permetran que el conflicte social obert per les injustes i ineficaces polítiques d’ajust i eliminació de drets derivi en un conflicte d’ordre públic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.