Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Criminalització i repressió, Publicació oberta

[Comunicat] Condemnades a pagar 1620 euros cada una!

Publicat per dia 23 setembre 2015 – 15:38Cap comentari | 279 views

[Comunicat] Condemnades a pagar 1620 euros cada una!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Ahir, 22 de setembre de 2015, la justícia espanyola ha tornat a mostrar la seva cara més rància i antidemocràtica a la que ja ens té acostumats. Els quatre encausats de Bunyola, per les protestes durant el Bauzá Tour del 2012, han estat finalment condemnades a una multa de 1620 euros per un delicte de desobediència greu contra la autoritat.

Els fets es remunten a dia 28 de maig de 2012 a Bunyola, durant la onada de concentracions en contra del president Bauzà i el seu equip de govern per les seves polítiques dèspotes i autoritàries contra els drets laborals, culturals, nacionals i socials de totes mallorquines. Totes aquestes manifestacions s’havien celebrat en un to alegre i festiu però aquesta vegada el govern i les forces de seguretat espanyoles esteien disposats a no tolerar cap mena de protesta. Aquell dia un exèrcit de Guàrdies Civils, molts d’ells militars i vinguts expressament de València, varen entrar a Bunyola amb aires de supèrbia amb l’únic objectiu d’intimidar i atemorir a tota la gent que estava protestant. El resultat, quatre joves detinguts arbitràriament sense que haguessin fet res més que protestar legítimament i de manera pacífica.

Després d’un judici ple d’incongruències i d’irregularitats a l’hora d’aclarir els fets, ja sigui per les vexacions sofertes per les detingudes a dependències policials així com per continues contradiccions que presentaven les declaracions dels agents contra la unànime postura que mantenien els testimonis de les encausades, la jutgessa ha dictat una sentència condemnatòria per a les quatre joves per un delicte de desobediència greu contra la autoritat

Encara que la sentència no sigui ferma i pugui ser recorreguda davant la Audiència Provincial, ha quedat palès un cop més de quin costat està la justícia espanyola i a quins interessos respon. Veiem com a n’aquest país el poder judicial no actua com un element imparcial, sinó que  és un instrument més d’aquest estat feixista per oprimir a les classes populars i frenar qualsevol possibilitat de canvi.

Per això des d’Alerta Solidària volem donar tot el nostre suport a les quatre joves i a tota aquella gent que s’organitza i lluita dia a dia contra aquest model econòmic, social i polític que ens condemna a la misèria i no ens deixa desenvolupar-nos com a persones. La seva repressió no ens atura sinó que ens anima a seguir lluitant perquè sabem que anem pel camí correcte i tenim la raó del nostre costat.

 ABSOLUCIÓ ENCAUSATS BUNYOLA!!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.