Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Publicació oberta

[Comunicat] Aturem la mentida, la difamació i la criminalització: aturem la repressió!

Publicat per dia 12 octubre 2013 – 20:052 Comentaris | 447 views

[Comunicat] Aturem la mentida, la difamació i la criminalització: aturem la repressió!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aturem la mentida, la difamació i la criminalització: aturem la repressió!

Des d’Alerta Solidària volem fer públiques les següents valoracions al voltant d’una notícia apareguda al diari El Mundo-Baleares el dissabte 12 d’octubre de 2013, referent al mitjà d’informació Contrainfo.cat:

- En el poc temps de vida que duu el portal d’informació Contrainfo.cat, aquest s’ha convertit en el referent informatiu de totes les persones i col·lectius actius a Mallorca. Aquest gran avanç per a l’anticapitalisme només es pot explicar per la gran quantitat de feina ben feta que ha fet la gent que hi treballa, la qual ha donat moltes mostres de responsabilitat i seriositat. Tot això pot ser un element a tenir en compte a l’hora d’entendre per què, de sobte, s’ha convertit en el punt de mira del diari El Mundo.

 - A l’altra banda hi podem trobar El Mundo-Baleares, un mitjà que al llarg dels anys ha protagonitzat autèntiques campanyes de criminalització i manipulació contra activistes de tot el moviment popular de Mallorca. Aquest dissabte, de la mà de Mayte Amorós, ens hem trobat, una vegada més, amb la manipulació de manual que ens té acostumades aquest mitjà: mentir, publicació d’informació personal d’activistes (nom, cognoms, lloc de feina, etc.), intent de crear mal ambient entre diferents col·lectius que lluiten per una causa comuna, etc.

 Cal recordar que la repressió té moltes cares. Algunes d’elles no són tan visibles: la publicació de noms i cognoms d’activistes és repressió; la mentida i la difamació és repressió; la propagació mentides sobre diferents col·lectius per tal de crear mal ambient entre ells és repressió; la publicació de fotografies de militants és repressió. Així doncs, el que fa El Mundo. Baleares i Mayte Amorós és repressió. I el viscut aquest dissabte no és un cas esporàdic: cal deixar de tractar-los com a titelles dels poderosos per a considerar-los com el que són, repressors.

 Des d’Alerta Solidària volem donar la nostra més sincera enhorabona a la feina feta per Contrainfo.cat i als seus membres, alhora que els animam a no afluixar ni un segon!

 

Alerta Solidària

Palma, Països Catalans

12 d’octubre de 2013

 

 

2 Comentaris »

  • Marc Morell escrigué:

    Benvinguts a la lluita de clavegueres que realitza aquesta gent. Ho trob senzillament insultant, donar noms, criminalitzar una eina necessària dins d’un escenari on fins que no hi arribà contrainfo no hi havia crítica sense ets ni uts (i que consti que no sempre tenc perquè estar d’acord amb el que hi apareix a contrainfo però és que d’això es tracta, no?), agitar consciències, si més no conscienciar de tot un reguitzell d’injustícies que ens envolten. Per a mi aquesta és una eina cabdal en la construcció d’una societat sense complexes. Conec a l’amic a qui esmenta la periodista aquesta que per ficar les sigles ETA en l’article ja es guanya el pa. Vatua quin periodisme. Si feis un cop d’ull als comentaris que li fan a l’article no en trobareu cap en contra. A saber perquè. O la penya te POR d’aficar l’adreça-e o és que ni tan sols hi paga la pena. Sàvia decisió. Visca el periodisme contrastat i de qualitat! Això és conya, clar.
    La persona que esmenta la periodista és una persona com poques, implicada en la justícia social i en el benestar col·lectiu, amb criteri i formació acadèmica excel·lent i amb una actitud, sí, la que precisament la nova llei Wert i el recent decret Bauzá volen finiquitar, que mereix tot el meu suport. No de bades feim part d’un equip de la UIB que des d’una interdisciplinarietat com toca ens interessam per les qüestions que afecten la nostra societat des de vessants intel·lectuals diverses. I és que tal i com ja fa unes setmanes vaig dir pel que fa a la criminalització d’un vell company ara ben implicat en l’assemblea de docents, el que cerquen és fer la llista negra. Per a què? Ells ho sabran però por no n’hem de tenir cap ni una. Som ciutadans de dret que sense dir els noms d’aquells personatges que no són públics, que quedi clar, expressam la nostra opinió, faltava més.
    El meu nom per a la llista negra? Torna a ser ben senzill: Marc Morell

  • Jaume Rosselló escrigué:

    No hem de passar gens de pena pel que publiqui aquest pseudo-mitjà de comunicació al que només els fatxes fan cas. La majoria dels seus “professionals” són gossos que fan el que els seus amos diuen a canvi d’un plat de llenties i que no tenen consciència política pròpia. Ja vos dic: ni puta cas.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.