Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió

[Comunicat] Consideracions del Grup de Suport Lliberat Valtonyc sobre la xerrada a l’IES Santa Margalida

Publicat per dia 28 març 2017 – 16:35Cap comentari | 1.240 views

[Comunicat] Consideracions del Grup de Suport Lliberat Valtonyc sobre la xerrada a l’IES Santa Margalida

Share to Google Plus
Davant la polèmica i les informacions publicades avui dimarts sobre la xerrada d’ahir mateix de Josep Valtònyc a l’IES Santa Margalida, des del Grup de Suport Llibertat Valtònyc volem fer arribar les següents consideracions:
-En Josep Miquel Arenas, Valtònyc, va ser convidat a impartir una xerrada a l’assignatura Comunicació i Llenguatge, on els alumnes treballen temes d’actualitat per la revista del centre. La iniciativa de convidar en Valtònyc va sortir dels mateixos alumnes, ja que un d’ells és familiar seu, que el varen voler entrevistar. Repetim: en Valtònyc hi va anar convidat pels propis alumnes, no els professors.
-Lamentam que una activitat de classe, informativa i innocent, i que demostra que els joves estan interessats en la vida i el que passa més enllà dels límits del seu centre educatiu, es converteixi en un nou capítol de criminalització i manipulació del cas d’en Josep Valtònyc i contra ell mateix i les persones que li donen suport, i que a més, sigui aprofitat per la dreta i l’extrema dreta, com en els temps foscs del govern Bauzá, per carregar contra el col·lectiu docent de Mallorca.
-En aquest sentit, no ens estranya que els partits polítics PP i C’s, defensors de la repressió i criminalització contra la llibertat d’expressió i opinió, manipulin el que no hauria de ser ni anècdota per convertir-ho en un escàndol totalment injustificat. Paral·lelament, ens sorprenen menys encara les queixes i protestes de grupuscles d’extrema dreta vinculats a aquests partits, com Círculo Balear o Foro de la Familia, ja que són individus d’aquests grupuscles, força bruta de l’aparell repressiu de l’estat a casa nostra, els que han duit en Valtònyc a la situació que es troba actualment.
-El que tristament tampoc ens sorprèn és que el Govern dit “del canvi”, de PSIB i Més, amb el suport de Podem, es presti al joc de la dreta i l’extrema dreta, i hagi decidit “encarregar un informe” a la Inspecció Educativa, com si s’hagués produit un delicte o una falta molt greu dins el centre, enlloc d’una sessió informativa i de treball sol·licitada pels propis alumnes.
-Recordem que no són pocs els càrrecs de Més i Podem, fins i tot del Govern, que han expressat públicament el suport a en Valtònyc. Per això, lamentam que, a l’hora dels fets, no siguin capaços de mantenir la coherència i plantar-se davant les injúries i criminalització de l’espanyolisme d’extrema dreta, i alimentin l’absurda polèmica i la por i la persecussió contra en Valtònyc.
-Deploram, per tant, la manca de coherència mostrada, i la incapacitat de les forces que es diuen “progressistes” de rompre amb els marcs ideològics de la dreta, i amb la seva poca valentia, ser còmplices silenciosos de la criminalització, la por i la retallada de drets i llibertats que patim tots i pateix en Valtònyc en pròpia persona i la seva família més que ningú.
-Per tot això, demanam, una darrera vegada, un exercici de coherència amb allò dit i fet pels partits de la majoria, i que el Govern no es presti al joc de PP i C’s i els seus grupuscles satèl·lits, arxivi aquest informe, desinfli la polèmica i deixi que els joves de Mallorca puguin conèixer de primera mà l’experiència d’en Valtònyc si així ho volen, i en tot cas, jutgin per ells mateixos. I que no col·labori amb la persecussió contra el col·lectiu docent que aquests grups fomenten.
A Mallorca, 28 de març de 2017.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.