Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Carta del pare d’un dels estudiants represaliats aquest matí mentre participava de la Vaga Indefinida

Publicat per dia 17 setembre 2013 – 21:5943 Comentaris | 6.478 views

Carta del pare d’un dels estudiants represaliats aquest matí mentre participava de la Vaga Indefinida

Share to Google Plus

Som Antoni Joan Ferrer Salià i vull fer denúncia pública per coneixement general de l’estat on vivim i de l’estil d’actuació dels seus representants. Som pare d’un menor que, en el marc de les mobilitzacions del sector educatiu d’aquests dies, s’ha vist involucrat en una actuació policial que consider abusiva.

Avui de matí, el meu fill de 17 anys anava amb un grup d’uns quaranta estudiants (pràcticament tots menors) dirigint-se cap a la concentració convocada a davant el Parlament. A l’altura dels grans magatzems de les avingudes, uns furgons policials s’han aturat a la seva alçada i han baixat policies nacionals porra en mà. Sense donar cap tipus d’explicació (textualment han dit:”las preguntas se hacen al final”) sinó que amb empentes i amenaces de copejar-los si no feien els que els manaven, els han posat violentament contra la paret (a un d’ells li han tirat el berenar a terra d’una manotada). Els han pres les motxilles i telèfons mòbils, i els han retingut la documentació més d’una hora, negant-los la possibilitat de comunicar-se amb les seves famílies. A més, quan els joves xerraven en català, els menyspreaven i els obligaven a xerrar en castellà. Segons els presents, hi ha qualque estudiant dels que ha estat retès, no a vista de la resta, que presenta marques físiques d’agressions. A hores d’ara, encara no sabem el motiu d’aquesta actuació policial.

Qui ens protegeix? Un estat, esdevingut policial, que abusa de la seva autoritat sense identificar-se (els policies duien amagat el seu número identificatiu) i que, sense donar cap tipus d’explicació, pot violentar un ciutadà (en aquest cas menor d’edat).

Quin objetiu tenen? Una ciutadania temorenca paralitzada per la por.

SI AIXÒ NO VAL UNA VAGA…

43 Comentaris »

 • xisca escrigué:

  Es vergonyos i fa plorera, tots en los profes!!!!

 • Xisco escrigué:

  Els hi podríem demanar als magatzem que difonguessin les càmeres de seguritat que segur que ho han gravat tot, no?

 • Aina escrigué:

  Vergonya, senyors, vergonya!!!!

 • Marta escrigué:

  La repressió policial està arribant a uns nivells intolerables. Si de veritat defensessin al ciutadà, -que és qui els paga-, tindrien una feinada a perseguir la corrupció d’alguns empresaris i polítics de les illes i de la resta de la Península… enlloc d’atemorir nens.

 • rosa escrigué:

  i tot i així ens quedem a casa, i sortíssim tots però tots al carrer no podrien amb nosaltres

 • marga escrigué:

  Alots i alotes aixo fa vergonya , despres hens comenaran els deures i haurem d’estudiar com a locos , plorera fa aixo :(

 • Xavi Mir escrigué:

  Estimat Antoni, estic tan indignat que me costa escriure. Sols vull fer-vos arribar es meu recolzament a nes teu fill i a sa teva família. Això ho canviarem! Ànim

 • Miquel Socias escrigué:

  Es veu que han donat ordres de per tot per aturar-nos.
  El meu suport al joves retinguts i a les seves families.
   

 • Toni escrigué:

  A veure si els policies rebien indicacions dels seus superiors, i aquests dels polítics, per evitar una manifestació més nombrosa…? Qui saps???

 • Ramon escrigué:

  Si això se’n diu Democràcia, i s’actua d’aquesta manera. Em pregunto la diferència amb la Dictadura. Som víctimes senyors dels fills de pu…, perdó volia dir dels fills de la Dictadura. La majoria, la gran majoria dels que ens manen avui en dia, varen ser educats i disciplinats en la Dictadura. Ahhhh! i ja mes igual del color, partit o secta que siguin. Varen aprendre a “empoltronar-se” i al poble que el salvi qui pugui. Ells ja ho tenen tot decidit. 

 • ans escrigué:

  Aixo es vergonyos!!tornam a ser als temps del franquisme!!pronte no podrem ni sortir al carrer!!hem d estat el poble unit i no rendir-mos!!!

 • SJ escrigué:

  Se trata de un simple control de personas con un alto grado de posibilidades de cometer algún destrozo público. Simplemente se toman sus datos y se filian para tener sobre quien recaer posibles denuncias próximas por vandalismos que se interpusieran sobre “un grupo de aproximadamente 40 jóvenes”, como por ejemplo, la que ha interpuesto o interpondrá la directora del Colegio Arxiduque Luís Salvador, o las que interpondrán los dueños de varios vehículos sospechosamente dañados (seguro que no han sido ellos, eh?). Y que se les exija hablar en Español (el idioma de la nación) es tan simplísimo como que los agentes que prestan servicio aquí en Palma, no tienen porque ser de la isla, pueden ser de cualquier parte del territorio nacional y que los hayan destinado a nuestra bonita ciudad pero, como entenderán, no tienen porque comprender el mallorquín, catalán… como quieran llamarlo. Como el propio nombre de la entidad indica, se trata de la Policía Nacional, de la nación, conociente del idioma nacional.
   
  Tot aixó escrit per un mallorquí com el qui més, que estima la seva cultura i la seva llengua, pero sempre per sota d’un idioma general i nacional com és l’espanyol. És tan simple com una qüestió de prioritats, basta veure on som. A Espanya. Les Illes són a Espanya per tant, l’espanyol com a idioma nacional ha de predominar, tenguent també, els qui tenguem la sort de coneixer-lo,la possibilitat de poder parlar en mallorquí.
  Todo esto escrito por un mallorquín como el que más, que ama su cultura y su lengua, pero siempre sobre un idioma general y nacional, como el español. Es tan simple como una cuestión de prioridades, basta ver dónde estamos. En España. Las Islas están es España por tanto, el español como idioma nacional ha de predominar, tendiendo también, los que tenemos la suerte de conocerlo, la posibilidad de poder hablar en mallorquín.

  • Edu escrigué:

   Me fa molta gràcia aquesta afirmació valorativa; “personas con un alto grado de posibilidades de cometer algún destrozo público”. Davant la qual sols puc asombrar-me. És gaire significatiu que trobant-nos a un estat on els delictes es succeïxen dia rere dia, i delictes en majúscules, referint-me a assassinats, robatoris, agressions i, per suposat, l’alt índex de corrupció i atacs contra la democràcia que els nostres polítics ens brinden dia rere dia, tinguem uns serveis policials amb suficient temps lliure i amb la capacitat de dedicar-se a la prevenció de delictes menors, fent un acte, sens dubte quasi proper a la bruixeria o de vidència extrasensorial. Tal vegada hauríem de deixar la “predicció” dels delictes per a minority report i centrar-nos en empaitar a qui veritablement delinqueix, no a qui sols lluita pel seu futur de forma massa pacífica davant uns atacs que tenen ben poc de pacífics.

   • SJ escrigué:

    Edu, la prevención de delitos es tan importante como la actuación ante delitos ya consumados. Como bien dice el refranero popular “Más vale prevenir que curar”. Con esto quiero decir, que estoy muy seguro de que si uno de los coches dañados fuera de su propiedad, no habría publicado este comentario. Por otra parte, la prevención de delitos es una de las labores de los popularmente conocidos como antidisturbios (Realmente llamados UPR, unidad de PREVENCIÓN y reacción). Son los mismos que nos encontraremos la mayoría de veces en los controles a vehículos, incautando por ejemplo estupefacientes que podrían ser vendidos a su hijo. Esta unidad también da protección por ejemplo, a los asistentes a los partidos de nuestro apreciado mallorqueta, gracias a ellos el abuelo puede ir con su nieto cada domingo al fútbol y sentirse seguro. Ahora que conoce las funciones de esta unidad, puedo darle más casos en que no hubiese puesto este comentario por ejemplo, luego de acudir al hospital porque a su hijo le han pinchado con un cuchillo para quitarle el móvil, o porque ha sufrido una sobredosis de cierta sustancia. No menosprecie los delitos menores. Un saludo.
    Edu, la prevenció de delictes és tan important com l’actuació davant d’aquells ja realitzats. Com bé diu el refraner popular “Más vale prevenir que curar”. Amb això vull dir, que estic força segur de que si un dels cotxes fets mal bé fos de la seva propietat, no hauría publicat aquest comentari. Per una altra part, la prevenció de delictes és una de les feines que duen a terme els popularment anomenats “antidisturbios” (realment anomenats UPR, unidad de PREVENCIÓN y reacción). Son els mateixos que sovint ens trobam als controls a vehicles, incautant per exemple estupefacients que podríen ser venuts al seu fill. Aquesta unitat també s’encarrega de la protecció per exemple, als assistents als partits del nostre estimat mallorqueta, fent aixó, que el pradí pugui anar els diumenge a veure el futbol amb el seu net i es senti segur. Ara que coneix les funcions d’aquesta unitat, puc donar-li altre més casos en els que no hauría publicat aquest comentari per exemple, després d’anar a l’hospital per han punxat el seu fill amb un ganivet per robar-li el mobil, o perquè ha sofert una sobredosis de certa substància. No menyspreii els delictes menors. Salut.

    • Edu escrigué:

     Agraeixo el comentari, tret sens dubte dels fullets propagandístics de la Policia Nacional per captar nous mercenaris. Tot i així li diré que són dos exemples gaire poc transcendents al meu cas, ja que; en primer lloc, crec en la necessitat de la legalització de les drogues, per eliminar les màfies que actuen rere seu, així com la desinformació ciutadana que existeix sobre ella i la corrupció policial i política que existeix també rere d’ella (si mires una mica a l’hemeroteca trobaràs més d’un cas on aquests herois policials que encautaven la droga, després la feien desaparèixer misteriosament de les dependències policials possiblement per aconseguir un sobresou). Per una altra banda ni m’agrada el futbol ni estic d’acord amb el gran negoci i expectació que ell genera, sens dubte en un intent d’aconseguir que la ciutadania miri cap a un altre costat, tot i que sols sigui unes hores a la setmana, en comptes d’ocupar temes de vertadera importància com el de la vaga que ens ocupa. En qualsevol cas veig que no ha esgrimit cap argument per contradir-me en la necessitat de dedicar-nos primer a la resolució dels delictes majors ja produïts que a la prevenció d’aquells que simplement són un supòsit, i més quan no parlam de màfies de la droga o grups radicals violents, amb qui ha volgut comparar deliberadament a quests nois, sinó d’un simple sindicat d’estudiants, per la qual cosa intueixo que simplement no els té. Tot i així no s’equivoqui, no sóc tan utòpic o fantasiós com per voler fer veure que la policia no és necessària, sóc el primer que, per suposat, voldria que si li entren a robar a casa seva o sóc atacat hi hagi un cos de seguretat que vetlli per mi. Ara bé, això no vol dir que estigui d’acord amb les seves formes o amb algunes actuacions seves i que no pugui criticar-les i reclamar canvis com a ciutadà i proveïdor de fons pel seu sou que sóc. També sóc conscient que a més a aquestes formes i actuacions són conseqüència de les ordres dels seus superiors i de la tria deliberada per als cossos antidisturbis de persones freturosos de formació ètica, moral i legal que amagats rere un casc i una porra es  fan forts, coneixent d’aprop alts càrrecs de la policia i altres organismes de defensa pública.

  • jbm escrigué:

   Que a Mallorca sebre un idioma que els indígenes mallorquins tradicionalment han denominat “foraster” sigui més obligaori que sebre s’idioma propi dels autòctons és un fet colonialista

   • SJ escrigué:

    Este hecho es totalmente natural, cosa que se ve cuando hablamos del ámbito mundial, en que cada país tiene su idioma y sus dialectos, pero para movernos dentro de este contexto, se ha establecido un idioma “común”, el inglés. En el caso de nuestra amada nación sucede lo mismo, somos un país en que existen varios idiomas, pero tenemos el idioma nacional, que como el propio nombre indica, engloba toda la nación y es el español. De acuerdo con que en Mallorca se hable el mallorquín, totalmente de acuerdo también con que éste, es un dialecto del Catalán, de acuerdo también en el hecho de estar TOTALMENTE en contra de que nuestro idioma desaparezca PERO, teniendo en cuenta el derecho que tiene cualquier español a visitarnos y entenderse con nosotros. El español debe estar por encima del mallorquín (que no significa para nada que lo elimine). Ciñiendome de nuevo a la comparación con la globalización mundial, la lengua nacional es una manera de estar en contacto con nuestros patriotas de la península, las islas canarias y/o ceuta y melilla. También opino que la administración pública debe estar en español, por el mero hecho de facilitar trámites en el caso de que algún documento se tuviera que renovar, actualizar, compaginar, etc con documentos de fuera. Para eso tenemos el Español, para que, teniendo cada uno su lengua, seamos capaces de estar unidos toda la nación. Saludos y buenas noches.
    Aquest fet és totalment natural, es veu clarament quan parlam de l’ámbit mundial, en que cada país te el seu propi idioma i els seus dialectes, però per mourer-nos dintre d’aquest context, s’ha establit un idioma “comú”, l’anglés. En el cas de la nostra estimada nació, succeeix el mateix, som un país en el qual existeixen varis idiomes, pero tenim l’idioma nacional, que com el seu propi nom indica, engloba tota la nació i és l’espanyol. D’acord amb que a Mallorca es parli el mallorquó, d’acrod també amb que aquest, és un dialecte del català, d’acrod també en el fet d’estar TOTALMENT en contra de que el nostr idioma desaparegui PERO, tenguent en conta el dret que te qualsevol espanyol a visitar-nos i entendres amb noltros. L’espanyol ha d’estar per damunt del mallorquí (que no vol dir que l’elimini). Tornant de nou a la comparació amb la globalització mundial, la llengua nacional és una forma d’estar en contacte amb els nostres patriotes a la península, a les illes canàries i/o a ceuta i melilla. També opin que l’administració pública ha d’estar en espanyol, pel simple fet de facilitar trámits en el cas de que algún document s’hagués de renovar, actualitzar, compaginar, etc amb documents de fora. Per això tenim l’Espanyol, per que, tenguent cada un la seva llengua, siguem capaços d’estar units tota la nació. Salut i bona nit.

  • Garrufo escrigué:

   Venga madero, vuelve a tu jaula.

   • SJ escrigué:

    Gracias por llamarme policia, es mi sueño llegar a serlo, pero de momento solo soy un estudiante de primero de bachillerato. Gracias de verdad, me has ayudado a irme a dormir con una sonrisa de oreja a oreja :) buenas noches.
    Gracies per dir-me policia, és el meu somni arribar a ser-ho, però de moment només soc un estudiant de baxillerat. Gracies de veritat, m’has ajudat a anar a jeure amb un somrire d’orella a orella :) bona nit.

  • Francesc escrigué:

   Sj es la Policía Nacional como su nombre indica y debe defender el Estado y la Constitución que dice que el catalán es co-lengua en ciertos territorios a igual que el vasco y el gallego. Y co-lengua indica que todas dos lenguas deben estar en el mismo estatus. Si es así, porque la policía que defiende la Constitución y las leyes de este país no habla las 2 lenguas? porque se debe discriminar a la lengua original de Mallorca? El castellano no deja de ser una lengua que llegó después, al unirse la Corona de Aragó con Castilla.
   El problema de territorios e idiomas que planteas no existe en Suiza y ellos hablan 4 lenguas. Allí, locales y extranjeros tienen claro que según el territorio se habla una y no otra. Creo que el problema es que te tomas la lengua originaria de Mallorca como una lengua de segundas y la lengua que vino de Castilla para ti debe estar por encima de la que está relacionada con tu historia.
   Si en vez de querer desconsiderar, se quisiera aceptar en España que hay otras realidades y otras historias que las de Castilla y Don Pelayo, habría mucho más entendimiento de los porques y menos divisiones.

  • joan escrigué:

      El pitjor es que si aplican en T.I.L  ara i així els nosttros fills no xerreran bè ni el català ni el castellà ni tampoc l’anglès, a mès a mès els serà prou dificil seguir les altres asignatures com matemàtiques o socials… I francament jo no se el seu grau d’anglès el que sí se es que jo no puc ensenyar geografìa amb anglès a la meva filla i ara per ara m’estimo mès que sàpiga els rius d’Espanya que no com es diu Serra de Tramuntana amb anglès.

 • Núria escrigué:

  Molts d’ànims!!! És esgarrifós que es tractin així els estudiants que volen exercir el seu dret a manifestar-se, en ple segle XXI…

 • Xavi escrigué:

  SJ és el troll enviat a aquest fil. Don’t feed the troll. Si contesteu es creixerà.
  El meu fill gran estava entre els 40 i ratifica que no varen fer res, la desmesura i brutalitat policial, els insults i la falta de respecte.
  Ben propi d’altres èpoques que creiem passades

  • SJ escrigué:

   Jo em creixo partint a dormir sabent que he aprofitat el día, no parlant amb vostés. En aquest aspecte no puc creixer-me ja més. Crec que es prou sabut que el teu fill simplement et donará la seva versió i tu, com a intent de bon pare que ets (o això vull pensar), el creurás, ho entenc perfectament però, d’aquesta versió a la realitat, tal vegada hi hagi un petit buit que se li hagi “olvidat” contar. No ho sé, no era allà, tú?. Bé, no hi era al moment del destrós de vehicles però tinc entès per gent de cunfiança, que aquest grup de 40 joves van entrar pegant potades a l’institut i que, fins i tot, es ve empenyer a un mestre. Si això et sembla normal, tens tot el DRET, paraula que tant us agrada, a creurer-ho així però, a la meva manera de veure les coses, normal… no ho és. Salut i bon vespre. (Amb el teu permís, reproduiré el teu comentari en espanyol, perquè els qui no comprenen el mallorquí, tenguin el dret a entener-ho).
   RESPUESTA AL COMENTARIO DE XAVI, QUE DIJO: SJ ES EL TROL ENVIADO A ESTE HILO. DON’T FEED THE TROL. SI CONTESTÁIS, SE CRECERÁ. MI HIJO MAYOR ESTABA ENTRE LOS 40 Y RATIFICA QUE NO HICIERON NADA, LA DESMESURA Y BRUTALIDAD POLICIAL, LOS INSULTOS Y LA FALTA DE RESPETO. PROPIO DE EPOCAS QUE CREIIAMOS PASADAS.
   MI RESPUESTA: Yo me crezco acostándome y sabiendo que he aprovechado el día, no hablando con ustedes. En este aspecto no me puedo crecer más ya. Creo que es sabido que tu hijo simplemente te dará su versión y tu, como intento de buen padre que eres (o eso quiero pensar), le creerás, lo entiendo perfectamente pero, de esta versión a la realidad, tal vez haya un pequeño vacío que se le haya olvidado contar. No lo sé, yo no estaba ahí, tu?. Bueno no estaba en el momento del destrozo de vehiculos pero tengo entendido por gente de confianza que este grupo de 40 jóvenes, entraron pegando patadas al instituto y que hasta llegaron a empujar a un profesor. Si esto te parece normal, tienes todo el DERECHO, palabra que tanto os gusta, a creerlo asi pero, a mi manera de ver las cosas, normal… no lo es. Saludos y buenas noches.

 • Prou! escrigué:

  Fins que aquesta policia no se’n vagi, fins que no trenquem amb l’Estat espanyol imperialista i facem el nostre camí propi això no s’aturarà. Independència i socialisme!

 • Pau escrigué:

  Osea, que lo que dicen los niños es mentira pero lo que te han dicho a ti sobre destrozos de coches, y empujones es verdad? vuelve con tus compañeros asesinos.

 • Pau escrigué:

  Y lo de no mostrar el numero de placa, mejor no lo comentamos, verdad? no eres mas que un demagogo propagandista a sueldo de la policía, no engañas a nadie.

  • SJ escrigué:

   Es obligación de los agentes del cnp lucir su numero de placa en el uniforme, pero si usan accesorios como por ejemplo un chaleco antitrauma, está claro que quieras o no quedará oculto, no tienen nada que hacer…  además, si por una simple identificación a estos 40 jovenes, están montando un thriller digno de Hollywood, como tienen la cara dura de exigirles a ellos lo que tanto critican??? cambiando de tema respecto a lo de los detrozos (pasando a lo del número de placa) no hace más que darme la razón, gracias.
   És obligació dels agents del cnp lluïr el seu nombre de placa a l’uniforme, però si usen accesoris com per exemple, un protector del tronc, está clar que vulguis o no quedará ocult, no tenen res haber de fer… és més, si per una simple identificació a aquests 40 joves, n’están fent una digna de Hollywood, com tenen la cara dura d’exigir el que vostés tan “critiquen”??? ,  i canviant de tema respecte als detroços (parlant del nombre de placa) no fa més que donar-me la raó, gracies.

 • Pau escrigué:

  Claro que no salen por arte de magia, pero porque han sido estos chicos? que yo sepa, son solo estudiantes, no delicuentes, y existe la presunción de inocencia, que te pasas por el forro, que pasa, que otros días los coches no son dañados? por que pensar que son ellos, y eso, da derecho al agente a ser maleducado, dar empujones, retener ilegalmente a menores faltar al respeto, todo por prevención? saltando las leyes como la de identificarse a la que están obligados? y que hacen estos policías que no entran al parlamento a prevenir a los ciudadanos que no nos roben?

 • Cuan R. Bosch escrigué:

  Es curioso constatar que esta situación que se ha agravado en la democracia, de que los españoles que se expresan en castellano, son “mas españoles”, solo a la hora de pagar impuestos, son “más españoles” los que se expresan en otra lengua española, peró no castellana.
  De haber sido ingleses, o alemanes, les hubiesen besado el culo , con tal de quedar bien….creo que este menosprecio por parte de las F. de “orden público” (o desorden?) hacia otros ciudadanos y ciudadanas españolas poco a pòco se lo van a encontrar en forma de rechazo y falta de colaboración, al contrario que en otros países democráticos…

 • Cuan R. Bosch escrigué:

  Solo una policía estúpida y poco profesional actua como actuaron los policías en contra de estos jóvenes…

  • R A escrigué:

   no m’hi hauria de ficar perquè sóc del Principat i al menys aquí al PP el tenim discret a nivel de vots (No acabo d’entendre que a les Illes no sigui així).
   Però no et pensis que els Mossos d’esquadra dónen caramels. Vas veure el desallotjament de pça Catalunya de Barcelona?
   I pel que fa a la llengua també van justets.

 • José Luis escrigué:

  Que bien engañáis a la gente.
  Todo el mundo se cree que el problema es el Ingles…Pero si mañana se modifica el decreto ese, y se pone un 66 de catalán y un 33 de Ingles…se termina mágicamente la huelga.
  Un mallorquí.
   
   

  • SJ escrigué:

   M’hu pots explicar per favor? esque no hu acab d’entendre, gracis.

  • Edu escrigué:

   Aquest comentari o bé reflecteix un poc coneixement sobre la situació actual de l’educació o bé es tracta simplement d’un comentari simplista i partidista. Jo sóc docent i sí, estic en desacord al TIL, no per l’empra d’anglès, fa anys que demano que els recursos, tant humans com materials, per realitzar un bon ensenyament d’anglès a les nostres aules augmenti, doncs vaig estudiar no fa tants d’anys i sé quin és el grau de preparació d’anglès amb que els alumnes surten. Sinó per la imposició i la manca de planificació amb la que aquest decret es vol imposar. Com se li pot demanar a un docent, alguns del qual tal vegada portin més de 30 anys impartint la seva assignatura en català o castellà, que del dia a la nit ho facin en anglès? Més que segurament no té ni el temps ni la capacitat per traslladar d’una llengua a l’altre tota la matèria que requereix ser impartida, per no dir la capacitat dels alumnes per entendre-ho. Tot i així, com a docent, moltes altres mesures educatives em semblen repudiables i dignes de manifestació i vaga, com pot ser la retallada en docents i en recursos, alguns tan bàsics com el menjador o el transport escolar, o en programes d’aprenentatge per a necessitats especials. Per no parlar de fets com la indignant subvenció de més de 400.000€ a l’escola de l’Opus Dei de Mallorca o la intenció de permetre a escoles concertades la segregació entre els seus alumnes per raons de sexe així com la intenció de tornar a imposar la religió com a assignatura. Assistim a l’intent de destrucció de l’escola pública laica i de qualitat al nostre país i crec que és més que suficient motiu per sortir al carrer com faig dia rere dia.

 • Fany Mut Palmer escrigué:

  YO ME PREGUNTO,,,ESTO QUE ES?, UNA DEMOCRACIA O UNA DICTADURA?,,,,SIN DUDA RECUERA MUCHO LA ÉPOCA FRANQUISTA,,, QUE ESTÁ PASANDO EN NUESTRO PAIS???,,PORQUE ESTAMOS RETROCEDIENDO?? ESTAMOS EN MANOS DE POLITICOS CORRUPTOS Y ENCIMA SOMOS CORNUDOS Y APALEADOS,,,
   

 • maria escrigué:

  VISCA SES  ILLES  BALEARS LLIURES!
   

 • neo escrigué:

  donde estan los señores de las lapas, que ultimamente desde que el gobierno les tiene bien remunerados no hacen nada.

 • malesherbes escrigué:

  Quina gent més estantissa. SJ da gusto leerte, el único que pone una pizca de cordura entre tanto pollo sin cabeza.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.