Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

Canvi a la llei per accelerar els desnonaments

Publicat per dia 15 novembre 2011 – 15:192 Comentaris | 358 views
Share to Google Plus
Lluís Cusso, València | L’ACCENT 213   
Dilluns, 7 de novembre de 2011 16:15
stop desnonamentsL’Estat espanyol va engegar el passat 31 d’octubre una nova llei que agilitzarà les mesures processals per a un desnonament. Amb aquesta nova llei es redueix a la meitat el temps que abans es trigava en fer un desnonament. A partir d’ara el llogater (la persona que ha de pagar el lloguer) podrà ajornar el pagament del seu pis com a molt deu dies o bé l’haurà d’abandonar.Aquesta modificació legal de la anomenada Normativa d’Enjudiciament Civil (NEC) fa que si passats aquests deu dies, el llogater no ha presentat cap al·legació, un secretari judicial pot establir directament la data per fer efectiu el desnonament, amb la sol•licitud prèvia del mateix propietari.Amb la normativa anterior, abans de fer fora el llogater, el propietari havia d’anar a judici perquè se li reconegués el dret de recuperar el seu habitatge, cosa que feia que el llogater tingués més temps per poder buscar alguna solució al seu problema. Aquesta modificació de la NEC acaba de completar la anomenada Llei de Mesures de Foment i Agilització Processal del Lloguer i la Eficiència Energètica dels Edificis, la llei coneguda com a Llei del desnonament exprés, aprovada l’any 2009. Aquesta llei reduïa de dos a un mes el temps que havia de transcórrer fins que el propietari exigia per requeriment, el pagament del deute.

La resposta no s’ha fet esperar i des de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, ja han tret un comunicat on d’entre altres coses diuen: “[...] crida l’atenció la incapacitat del legislador per intervenir en un mercat com el de l’habitatge, cada dia és més desigual i insegur, permetent l’acumulació de milions d’habitatges buits en mans de grans propietaris, immobiliàries i entitats financeres sense cap penalització, a la vegada que centenars de milers de famílies són desnonades sense dret a la tutela judicial efectiva i sense que l’administració disposi d’un parc públic d’habitatge en règim de lloguer social realment assequible on reallotjar les famílies afectades. Segons dades del 2011, cada dia es realitzen 178 desnonaments a l’estat espanyol.

La Llei del desnonament exprés i la nova norma d’agilització dels desnonaments suposen un despropòsit que, a més, vulnera les obligacions de l’estat espanyol en matèria de drets humans. Així, el Comitè de Drets Socials de Nacions Unides ha manifestat l’obligació dels poders públics que les polítiques econòmiques i d’habitatge prioritzin la satisfacció del dret a l’habitatge de les persones en major situació de vulnerabilitat. [...]”

2 Comentaris »

 • Todo estado es terrorista escrigué:

  Constitucion de 1978

  Artículo 47
  Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada.
  Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación. La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos.

 • El Joder Judicial escrigué:

  El Joder judicial, ente podrido como los intestinos de un muerto, que lava su cara cada tanto persiguiendo a esos esquivos gusanitos enriquecidos por la accion politica que se roban unos pocos millones…

  ¿se dignará alguna vez a enfrentar los invalorables casos de delincuencia financiera y economica que se esta llevando a cabo contra la poblacion?

  El Joder Judicial, autodenominado “Justicia” (???) se ve muy dispuesto a aplicar la Ley del Joder Legislativo contra los minimos derechos defendidos por la constitucion franquista de 1978 como son el acceso a una vivienda digna.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.