Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Desobediència, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Avui ja fa tres anys de l’ocupació de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears

Publicat per dia 22 maig 2015 – 13:13Cap comentari | 264 views

Avui ja fa tres anys de l’ocupació de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears

Share to Google Plus

No sempre és fàcil trobar un moment per aturar-nos, reflexionar i mirar enrere. Però avui és un bon dia, 22 de maig. Avui fa tres anys que 44 persones vam entrar a la Conselleria d’Educació de les Illes Balears, avui és el nostre aniversari.

Ni tan sols coneixia a la meitat de les encausades, ara condemnades, aleshores il·lusionades i sempre lluitadores, quan vam prendre l’humil decisió d’ocupar la Conselleria.

Han sigut tres anys de demostració i de no abaixar el cap davant d’aquells qui ens volien espantar i fer callar, de fer canviar d’opinió a aquells amb qui en un principi no creien amb nosaltres, però que poc a poc ens han vist com un agent de lluita de la societat illenca i també hem sigut un referent per aquells qui sempre han cregut amb nosaltres i ens han donat suport en tot moment, ells també ho han sigut per nosaltres i el més important és que ens han donat forces per continuar endavant.

La maquinària repressiva de l’Estat és molt dura, és un joc psicològic on el més dèbil hi té molt a perdre. Al llarg d’aquest temps hem viscut detencions, multes administratives desorbitades, judicis polítics, sentències inexplicables basades en testimonis que donaven versions contradictoris i a qui els seus amics els havien signat partes mèdics que poguessin justificar agressions injustificables, les proves s’han interpretat sempre a favor dels qui governen i hem patit a molta premsa agressiva que juga al joc de la neutralitat. Ens diuen que hem comès l’horrible delicte de “desordenar” l’ordre públic i que hem lesionat una militant del PP. Però a cas no és un delicte voler acabar amb l’escola pública a base de retallades que volen amagar la mala gestió dels diners de tots, les reformes de seus de partits polítics i el pagament de favors a amics i familiar. A cas no és un delicte voler trepitjar la llengua i la cultura d’un poble minoritzat al més pur estil colonial? Evidentment la justícia espanyola no està per aquestes coses, no pot perdre el temps fent justícia.

Han sigut tres anys de no parar, on les encausades no només han aconseguit un reconeixement públic, sinó que també han aconseguit crear un grup cohesionat que s’ha convertit en més que un grup d’amics i companys de lluita. Les decisions que s’han hagut de prendre en molts moments del procés no han sigut fàcils i encara menys quan s’ha de fer en un grup tant gran i diferent, però les encausades ho han aconseguit.

El procediment ja arriba al seu final, ara ja només ens queda pagar la multa de gairebé 800 euros per persona, però no pensem pagar, si una cosa hem deixat clara la llarg d’aquests anys és que no acatarem a lleis injustes ni a mals governs. Per això, ara més que mai dic que sí, que hi tornaria a entrar i sense cap mena de dubte. Enhorabona encausades i molts d’anys. No acatam, no pagam. La lluita continua.

Júlia Crusat

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.