Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític

‘Antígona emmordassada’, relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva als Països Catalans

Publicat per dia 4 maig 2017 – 6:00Cap comentari | 495 views
Share to Google Plus

El llibre està realitzat per la col·lecció ‘Llibres per la Unitat Popular’, una col·lecció de pensament, de reflexió i de crítica des de l’Esquerra Independentista: per aquells i aquelles que volen uns Països Catalans lliures i justos. Llibres que expliquen coses que rarament s’expliquen des de les editorials convencionals. Llibres incòmodes per a una societat que volem diferent. El projecte en xarxa «Llibres per la Unitat Popular», vol aprofundir en el treball de diferents organitzacions polítiques i socials, així com diverses editorials compromeses pel país que aniran editant materials de difusió massiva que expliqui la realitat del nostre territori, de la seva gent i de les seves lluites.

AntígonaL’autoria és compartida per moltes persones: Carla Alsina, David Aranda, Mireia Bazaga, Marina Bernadó, David Bou, Eduardo Cáliz, Bego Casado, Enrique Costoya, Anaïs Franquesa, Maria Josep Martínez, Xavier Monge, Ciro Morales, Mercè Nebot, Eva Pous, Pilar Rebaque, Miquel Ramos, Esther Sancho, Benet Salellas, Laia Serra, Mostafà Shaimi, Neus Tur, Mireia Vehí, Montserrat Vinyets

Antígona emmordassada és un projecte sorgit de la voluntat d’explicar la cultura política comuna que ressegueix els nostres carrers, eminentment desobedient, i forjada per pràctiques que contraposen la legitimitat de causes justes a una legalitat forjada en l’obediència al poder.

Per això el conjunt d’articles que conformen Antígona emmordassada no és només un recull d’experiències i de fites, sinó que respon a la voluntat de construir relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva a casa nostra, relat que posi en valor les trajectòries i doni sentit col·lectiu a un projecte de contrapoder viu avui als Països Catalans.

Antígona emmordassada vol recollir algunes de les reflexions, els reptes i les experiències de les lluites desobedients i antirepressives del darrer cicle de deu anys als Països Catalans. Ha estat un cicle polític intens, marcat per la resposta política a una triple crisi –de règim, econòmica i en la lògica de sobiranies territorials–, que ha provocat el naixement de multitud de processos polítics construïts des de baix, de dinàmiques destituents i constituents, que, com a tals, també han rebut un alt cost repressiu.

La presentació d’aquest llibre es celebra avui a la sala 2 del Casal de Barri s’Escorxador, hi participaran Mireia Vehí i Benet Salellas (coautores i diputades per la CUP-Crida Constituent), César Oltra (membre de l’organització antirepressiva Alerta Solidària) i membres de la campanya #NiReiNiPor.

Ahir us explicàvem l’arxivament del cas de cinc activistes acusades per cremar fotografies del rei, restam a l’espera de les activistes mallorquines que estan acusades de fer el mateix a la passada Diada de Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.