Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Alcúdia, Criminalització i repressió, Publicació oberta

Amenaçada per penjar una estelada al balcó!

Publicat per dia 15 març 2014 – 17:37Cap comentari | 277 views

Amenaçada per penjar una estelada al balcó!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Farà cosa d’un mes, una veïna d’Alcúdia va rebre una carta amenaçadora pel fet de tenir penjada una estelada al balcó de casa seva. La carta, en to insultant, convidava a la veïna a marxar de Mallorca, si volia tenir una estelada penjada al seu balcó; dient que les úniques banderes vàlides eren la balear i la espanyola! També, es ficava amb els seus cognoms per no ser “catalans” dient una cosa com “Va de catalana y no tiene pedigrí”. Finalment amenaçava a la veïna a llevar l’estelada o del contrari, prendria mesures més dràstiques.

Desde Arran Nord comdemnam aquest tipus d’actuacions que ataquen directament a la llibertat d’expresió de la gent del nostre poble. Entenem que el reflex de la mentalitat d’aquesta gent no es tracta d’un fet aïllat, sinó que és fruït d’un procés espanyolitzador i anticatalinista portat a terme, a conciència, pel govern de Bauzà, pel govern de Rajoy i per els seus mitjans de desinformació als quals assenyalem com a vertaders culpables de la crispació que han provocat a les Illes, intentat crear una confrontació entre la població, fent creure a la gent que el món es divideix entre catalanistes i no catalinestes. Mentrestant, ells segueixen amb el seu programa de reformes i de retallades als drets socials més bàsics com són l’educació, la sanitat i el sistema de pensions; segueixen amb el seu atac frontal a la llengua catalana i als drets nacionals del nostre poble, segueixen especulant amb el territori amb l’objectiu d’omplir-se les butxaques i que el poble no se’n adoni i continui ceg davant tot el que està passant!

És per aquests motiu que ens veim amb la necessitat d’alertar a la gent del poble de qui són els veritables culpables de la nostra misèria i de la nostra precarietat, i de fer una crida als joves de que prenguin consciència i començin a organitzar-se des dels seus pobles per poder canviar aquesta situació!

Per donar suport a la veïna d’Alcúdia hem dut a terme una acció simbòlica col•locant una estelada i una pancarta als nostres balcons com a mostra de suport i de solidaritat amb ella. Han estat més d’una quarentena les persones que han participat amb la nostra acció.

Aprofitant també que avui fa dinou anys de la mort d’Ovidi Montllor, cantautor, actor i poeta català, volem recordar una de les cites que a dia d’avui és més necessària que mai: “Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà.”

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.