Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Politiqueig

‘Alfon’ és empresonat, a Mallorca es realitzen diferents mostres de suport

Publicat per dia 18 juny 2015 – 12:44Cap comentari | 251 views

‘Alfon’ és empresonat, a Mallorca es realitzen diferents mostres de suport

Share to Google Plus

El Suprem ratifica la condemna a presó de l’activista vallecà ‘Alfon’

El gener passat, l’activista va ser condemnat a quatre anys de reclusió per l’audiència de Madrid, acusat de tinença de substàncies explosives durant les concentracions de la vaga general del 14-N de 2012

Malgrat el suport rebut durant els últims dies per part de diferents sindicats de base, moviments socials i col·lectius, que demanaven la seva absolució, finalment, el Tribunal Suprem ha ratificat la condemna contra Alfonso Fernández, Alfon. El 8 de gener passat, el jove activista de Vallecas va ser condemnat a quatre anys de presó per l’Audiència Provincial de Madrid, acusat de tinença de substàncies explosives durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. Després de la decisió d’aquesta instància judicial, presa aquest matí, Alfon podria ingressar a la presó en qualsevol moment.

La defensa del jove continua denunciant que el jutjat no va tenir en compte el testimoniatge dels testimonis aportats i que, durant el procés, es van cometre diverses iregularitats, com el trencament de la cadena de custòdia de les proves o el fet que no es tingués en compte que les petjades que hi havia a la motxilla en què, suposadament, es van portar els explosius no concordaven amb les d’Alfon.

Davant la previsible ratificació de la condemna contra el seu fill, Elena Ortega, la mare d’Alfon, deia al digital madrileny Diagonal el 15 de juny passat: “Ha quedat ben clar que aquest és un judici polític i que, a Alfonso, se’l persegueix per la seva militància antifeixista”.

La policia s’endú a ‘Alfon’ enmig d’un mur humà

Ahir al capvespre, a les portes de la parròquia de San Carlos Borromeo, al barri madrileny d’Entrevías, la policia va detenir Alfonso Fernández Ortega. Però a ‘Alfon’, com és conegut l’únic detingut a tota Europa per participar a la vaga general del 14 de novembre de 2012, no el van trobar sol. El jove vallecà, condemnat a 4 anys de presó per un suposat delicte de tinença de explosius, era envoltat per més de 200 persones, que clamaven per la seva llibertat i en contra de la repressió. A inspiració dels murs humans construïts a Euskal Herria –el darrer, a Vitòria-Gasteiz-, la Plataforma per la Llibertat d’Alfon va fer una crida per acompanyar a Alfon en un tràngol tan complicat: les persones que li són més properes i Bukaneros del Rayo Vallecano, duien màscares blanques i de Guy Fawkes i vestien granotes blanques de cos sencer, mentre la gran majoria s’acompanyaven de fotos impreses del jove.

La presència policial –vuit furgons, prop de cinquanta agents amb material antiavalots- feia preveure un ball de bastons. Tanmateix, l’actuació impecablement pacífica del mur humà, encapçalada per la mediació del capellà Javier Baeza, va estalviar imatges de duresa policial, si bé hi van haver algunes empentes i corredisses en els moments de més tensió. “Els nostres fills no són delinqüents!”, clamaven les concentrades. “Visca la classe obrera”. El suport envers Alfon va mobilitzar persones d’edats ben diverses, més enllà dels col·lectius joves (Alfon complirà 24 anys a la presó).

Les campanes de l’església acabaven de tocar les deu de la nit, quan Alfon va entregar-se als agents de policia després d’obrir-se el mur. Deu minuts després, els furgons marxaven cap als calabossos de la plaça de Castella amb la seva presa en el seu poder. La multitud encara va seguir els vehicles policials, fins que la realitat es va fer tan evident com pesada. Plors i abraçades. Tot havia acabat? Eren plors de ràbia i abraçades per recolzar-se les unes a les altres. No tot havia acabat: la desafecció present ahir a Vallecas no sembla que tingui aturador, així com tampoc sembla que en tingui la solidaritat col·lectiva desfermeda.

Solidaritat des de les Illes

L’Ateneu de Felanitx, una vegada es va conèixer ahir la notícia d’empresonament d’Alfon va realitzar un comunicat de suport amb el company madrileny del barri de Vallecas.

Avui de matí coneixíem la notícia de que tornaven a empresonar a un company nostre. Deim company, sí, perquè és una persona compromesa amb els drets socials i amb la lluita antifeixista a Madrid, una persona coneguda dins els moviments socials, i també pels fitxers il·legals de la policia. Alfon, va ser condemnat el gener passat a quatre anys de presó per l’Audiència Provincial de Madrid, acusat de tinença de substàncies explosives en les concentracions de la vaga general del 14N del 2012. Avui de matí, el Tribunal Suprem ha ratificat la condemna contra Alfon, i per tant podria ingressar a la presó en qualsevol moment.

Ha estat un judici polític, basat en un muntatge policial com s’ha pogut demostrar durant tot el procés. Es va produïr un trencament de la cadena de custòdia de les proves, i tampoc es va tenir en compte que les petjades que hi havia a la motxilla en la qual suposadament es van portar els explosius no concordaven amb les de n’Alfon. L’empresonen per la seva militància política, i aquest fet és una realitat quotidiana al mal anomenat “Estat de dret”.

Aquesta suposada democràcia, on tots els ciutadans “tenen garantits els seus drets”, s’ensorra cada vegada que empresonen un/a company/a, s’ensorra cada vegada que desnonen una familía, s’ensorra en cada comissaria que es tortura… S’ensorra perquè és una democràcia que no està fonamentada damunt un Estat de dret, sinó damunt el continuisme feixista d’una dictadura que sempre ha estat latent. Per això, més que mai, seguirem lluitant contra aquest sistema que ens vol empresonades i silenciades, contra la impunitat de la seva justícia. Ni un/a pres/a més! Presxs al carrer, amnistia i llibertat! #AlfonLibertad

També des de Arran s’ha mostrat solidaritat amb el jove antifeixista, ens feim ressó d’un comunicat realitzat fa dos dies.

Hui, 16 de juny, el Tribunal Suprem es reunirà per decidir si dóna validesa al recurs interposat per la defensa per tal que el nostre company Alfon siga absolt de la condemna de 4 anys imposada després del judici del passat 25 de novembre per haver participat en la Vaga General del 14 de novembre del 2012 a Vallecas, el seu poble.

Aquest jove castellà va ser detingut aquell 14 de novembre per la seua activitat política, vinculat al moviment popular i antifeixista del barri, tot i que segons la versió de la policia per molt que segons la versió policial va ser detingut per portar una bossa amb explosius Alfon ho ha negat des del principi, quedant la seua paraula contra la dels policies.

Tot el procés judicial ha estat ple d’irregularitats contra Alfon, i són aquestes irregularitats les que han servit a la defensa per a posar el recurs que es discuteix hui. No s’ha trobat cap prova sòlida que incrimine a Alfon, no s’han tingut en compte els testimonis presentats per la defensa i la bossa no ha sigut ben conservada durant la cadena de custòdia, podent ser manipulada, ni s’han analitzat les empremtes que s’hi van trobar.

Amb tota aquesta informació és evident que el d’Alfon és un judici polític, n’agafen a un per a acovardir­nos a totes. Però no, davant de la creixent repressió de l’Estat, especialment dirigida al jovent, tant a Vallecas i la resta de Castella com als Països Catalans seguirem responent amb lluita.

Des d’ARRAN exigim l’absolució d’Alfon i enviem una salutació solidària a tot el jovent combatiu castellà que pateix dia a dia la repressió.

A Castella i als Països Catalans, la seua repressió no atura el combat!
Si no ens deixeu somiar, serem el vostre pitjor malson!

Contra els muntatges policials, ALFON LLIBERTAT!

Específicament des de Arran Palma també s’han solidaritat amb el jove empresonat.

Tota la nostra solidaritat i suport amb el company Alfon. Avui el tribunal suprem ha ratificat la sentència de 4 anys i ordena la seva entrada a presó per participar a una vaga general. ‪#‎AlfonLibertad‬‪ #‎LllibertatPresesPolitiques‬

* Fotografia de portada: Mur humà a la parròquia vallecana de San Carlos Borromeo / Julio L. Zamarrón (Diso Press).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.