Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Drets bàsics, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses

Aclariments sobre l’arxivament del cas del Cosso

Publicat per dia 8 juny 2013 – 11:271 Comentari | 354 views

Aclariments sobre l’arxivament del cas del Cosso

Share to Google Plus

A continuació podeu trobar el comunicat que ens ha fet arribar el Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx en referència a l’arxivament del cas Cosso i les notícies aparegudes en premsa:

Arran de les darreres informacions sorgides a alguns mitjans de comunicació, des del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx volem fer una sèrie de consideracions a fi de posar llums i taquígrafs a una situació cada vegada més enrevessada.

Per què s’anul·la el judici? L’Ajuntament va acusar a deu felanitxers i felanitxeres d’un DELICTE d’atemptat, una barbaritat jurídica, a la vista dels fets.. Mentrestant, la Delegació de Govern (un òrgan polític) va imposar les arxi-conegudes multes, que restaren a l’espera d’una resolució judicial. El primer que fa el jutge és dir que de “delicte” res de res, que com a molt es podien obrir diligències per FALTES. En aquestes alçades del procés ja s’havia descobert la gran mentida que suposava l’informe de la Policia Local i l’Ajuntament que incrimanava a la desena de joves, i per això, ni ells mateixos tenien intenció de seguir amb aquest embolic. Les hipotètiques faltes ara ja han prescrit, per tant, el judici no tendria sentit. Aquest no era el nostre interès, ja que, sentint-nos recolzats com ens sentíem, volíem arribar fins a les darreres conseqüències per a demostrar la nostra innocència. Això passava per una sentència absolutòria. Les multes no s’han anul·lat, ja que aquesta prescripció no les afecta i no s’ha pogut demostrar en un judici públic que tot aquest procés no era més que una cacera de bruixes. Les multes fan el seu camí per via ADMINISTRATIVA i no JUDICIAL.

Ara surt aquest far radiant d’intel·lectualitat que tenim per batle a dir que “si ha prescrito es que había algo más que simples empujones e insultos, pero quien tenía la responsabilidad no ha actuado con la premura suficiente. Nosotros no somos parte personada como acusación”. Unes declaracions de les quals no ens en sabem d’estar de comentar:

1. Voldríem saber si el nostre batle tendria el valor de dir a na Maria Salom (una altra suposada “víctima”) que si es varen donar per prescrites les seves responsabilitats en el cas del Túnel de Sóller era perquè “había algo más” i que “quien tenía la responsabilidad no ha actuado con la premura suficiente”? Nosaltres, a diferència de na Salom, no ens conformam amb aquesta complaença judicial; volem demostrar la nostra innocència i desmentir cada una de les falsedats de les que se’ns ha acusat.

2. “Nosotros no somos parte personada como acusación”. Això ja és el súmmum del cinisme. Per què té tantes ganes d’espolsar-se les responsabilitats en aquest assumpte? Foren ells qui varen començar amb aquesta persecució, amb un informe parapolític instruït pel braç executor i ordenat pel màxim responsable polític del cos policial, el regidor Rafel Roig.

A tot això, el procés ja ha servit per a demostrar que la denúncia va ser iniciativa de l’equip de govern del Partido Popular, i no de la policia. Hem pogut sentir les declaracions d’agents de la Guàrdia Civil declarant que no varen apreciar cap tipus de falta o de delicte en el comportament dels encausats. Hem sabut també que els qui flitaren davant el convent foren els mateixos que redactaren l’informe. Hem comprovat l’inexistència de la separació de poders quan el regidor Juan Ramón Vidal sabia abans que els propis perjudicats a quan pujava l’import de les multes, o quan el propi batle s’oferí a interferir en la justícia si els encausats ens despullàvem de qualsevol bri de dignitat per demanar-los, A ELLS, perdó; o quan na Catalina Soler va pretendre usar una institució pública com el Consell de Mallorca per a condicionar el procés judicial. I fins i tot s’ha arribat a imputar a un agent de la Policia Local per fals testimoni!

Dit tot això, si el senyor Tauler encara es creu capaç de demostrar que res del que està escrit en el seu informe és cert, de ben segur que des d’aquest col·lectiu i des dels propis encausats estarem encantats per poder desmentir PÚBLICAMENT qualsevol de les seves acusacions, i, d’una vegada per totes, demostrar DAVANT EL POBLE, totes i cadascuna de les mentides que aquest ajuntament d’ineptes i cacics s’ha permès el luxe de difondre.

Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitxeres
Felanitx, 7 de juny de 2013

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.