Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

Absoltes!!!

Publicat per dia 11 octubre 2012 – 14:156 Comentaris | 524 views

Absoltes!!!

Share to Google Plus

[Actualització] S’ha convocat un brindis a Cort el divendres dia 12 a les 12h per celebrar l’absolució.

Aquest matí han absolt na Sílvia, en Robert, en Guillem i en David. Se’ls acusava de provocar premeditadament els aldarulls que es produïren a la Diada del 31-D de 2010 i la fiscalia demanava 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multaEl judici se celebrà el 18 de juny, on quedà palès les incongruències de les acusacions i el caire polític del procés judicial.

Avui la jutgessa ho ha confirmat absolent les processades. La sentència indica que no s’ha pogut demostrar ni “que els acusats concentrats haguessin planejat cremar la bandera, ni tampoc haguessin acordat impedir que la policia ho pogués evitar” ni tampoc “que els acusats llencessin cadires i taules contra els agents, ni els empenyessin cap a la massa, fent-los caure a terra”.

Aquest cas repressiu es va donar a conèixer arreu de l’illa gràcies a la campanya Absolució Independentistes Mallorquins. Es feren xerrades per molts indrets de Mallorca per sensibilitzar a la ciutadania del cas així com altres activitats com concerts i barres antirepressives. Aconseguí rebre mostres de suport d’altres col·lectius, com les d’aquest vídeo on participen nombroses personalitats.

El mateix dia del judici, convocaren una concentració de suport que resultà molt nombrosa, i d’aquesta manera es va poder fer visible l’èxit obtingut per la campanya. Caldrà prendre nota de la seva bona feina en properes mobilitzacions antirepressives.

6 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.