Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutadella, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Absoltes les activistes prosahrauís!

Publicat per dia 7 novembre 2013 – 12:00Cap comentari | 298 views

Absoltes les activistes prosahrauís!

Share to Google Plus

Avui dematí s’havia de celebrar un judici de faltes contra set joves prosahrauís que van protagonitzar una acció reivindicativa al Consolat marroquí. Aquest havia de ser un dels primers processos judicials en relació amb aquesta causa. El judici d’avui es duia a terme a causa de la denúncia d’una persona que es trobava al Consolat. Malgrat això, l’acusació particular avui no s’ha presentat als Jutjats, per la qual cosa les activistes han quedat absoltes. Paradoxalment, el denunciant que avui no s’ha presentat als Jutjats va ser qui, durant l’acció a Consolat, escopí i agredí un dels activistes.

No obstant això, no es descarta la possibilitat que encara puguin arribar multes de caràcter administratiu als joves involucrats amb el cas.

D’altra banda, per donar suport als encausats al matí, just abans de l’hora en què havia de tenir lloc el judici, es convocà una concentració davant dels Jutjats a la qual hi ha assistit una vintena de persones

Recordam que va ser el passat 25 de maig del 2012, quan desenes d’activistes simpatitzants amb la causa sahrauís entraren el Consolat marroquí a fi de denunciar la constant vulneració dels Drets Humans als territoris ocupats. Però un cop a dins els activistes foren atacats, insultats i humiliats pels treballadors del Consolat. A cap d’uns dies arribaren multes a les persones que havien participat de la protesta. Posteriorment, es va saber que havia començat un procés penal en relació amb aquest cas emmarcada dins l‘onada repressiva als moviments socials que va tenir lloc durant el maig del 2012.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.