Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

4 anys de presó per defensar els nostres drets?

Publicat per dia 15 octubre 2014 – 12:591 Comentari | 359 views
Share to Google Plus

Convocada concentració de suport a Robert i Marcel el dijous 6 de novembre a les 10h30 davant els Jutjats de Via Alemanya.

Dos activistes mallorquins poden ser condemnats a quatre anys de presó per haver participat a la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Detenció indiscriminada

El 14 de novembre del 2012 tengué lloc una vaga general com a protesta a les retallades i les polítiques en contra del poble que duu a terme la classe política que ens governa. Mallorca respongué massivament a la convocatòria.Va ser durant el piquet unitari del matí a Palma quan la policia espanyola protagonitzà els únics incidents de la diada. Tant és així que dos activistes que participaven de la protesta foren detinguts amb violència i de forma totalment aleatòria i indiscriminada. En Robert i en Marcel romangueren detinguts, privats de llibertat fins la nit, generant la seva detenció una gran solidaritat als carrers. Centenars de persones es congregaren davant la comissaria de l’Escorxador després d’una multitudinària manifestació anticapitalista.Ara, dos anys després, els dos activistes seran jutjats per desordre públic, lesions i atemptat a l’autoritat. La Fiscalia els demana quatre anys de presó a cadascun. Unes acusacions i una demanda que no es corresponen per a res amb la realitat i que evidencien el caràcter polític i repressiu d’aquest judici que serà el proper 6 de novembre a Palma.

Campanya de suport

Davant d’això, els mallorquins i mallorquines haurem de tornar a fer ús d’una de les nostres millors armes: la solidaritat. Ja ho hem demostrat aquests darrers anys per fer front als atacs constants que patim contra llengua, cultura, territori, educació o drets socials i laborals. És per això que exigim la seva absolució; perquè defensar la gent treballadora no és cap delicte!

Per donar a conèixer el cas i demanar-ne l’absolució, engegam aquesta campanya. A més de difondre a les xarxes socials la situació, també organitzarem diversos actes. Un d’ells serà a can Alcover, a Palma, el proper 25 d’octubre on hi haurà actuacions musicals i parlaments. També convocarem una concentració de suport davant dels jutjats el dia del judici.

Absolució Robert i Marcel!

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.