Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Conflictes, imperialisme i militarisme, Drets bàsics

Prou morts a la mar nostra

Publicat per dia 17 febrer 2016 – 9:31Cap comentari | 333 views
Share to Google Plus

El diumenge 14 de febrer a les 12 del migdia, una seixantena de persones es concentraren a la platja de Can Pere Antoni a Palma, per manifestar que aquesta mar no és una frontera, sinó la casa de tothom. A la mateixa hora també s’havien convocat concentracions a la platja de Sant Sebastià de Barcelona i a la platja de la Malva-Rosa de València.

L’acte es convocà per mostrar el rebuig a les polítiques migratòries, algunes creades expressament per evitar els fluxes migratoris i de refugiats, de la Unió Europea i dels seus Estats membres.

La concentració s’inicià amb la cançó Abril 74 de Lluís Llach i un poema de Maria Mercè Marçal, interpretats perVers endins. Posteriorment es llegí el manifest comú de la Plataforma “Aquesta mar no és una frontera, és la casa de tothom” per part de Mahécor Mbengue “perquè la volem frontissa, no frontera (…) àmbit de lliure trànsit”, i després s’obrí la possibilitat de que qui volgués expressés el seu parer i sentiments envers a la qüestió. Dos dels assistents a l’acte empraren l’avinentesa per recitar un poema.

En el mateix acte es parlà de la necessitat d’unir esforços per part dels diferents grups i plataformes existents entorn a la qüestió dels refugiats. El dissabte anterior, a Santa Maria hi havia una altra convocatòria, aquesta per part de la plataforma Mallorca Terra d’Acollida, amb la participació d’un representant de PROEM-AID i del fotògraf Xavi Ferré, on ambdós explicaren la seva experiència a Lesbos i Turquia, respectivament.

A la convocatòria de la platja de Can Pere Antoni, la mar també en volgué participar, les onades semblaven ser algun tipus de reclam i sonaven com “la Mediterrània és vida, no mort”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.