Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Conflictes, imperialisme i militarisme, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Primeres accions de boicot a productes israelians apropiats dels recursos palestins

Publicat per dia 3 desembre 2012 – 13:191 Comentari | 333 views

Primeres accions de boicot a productes israelians apropiats dels recursos palestins

Share to Google Plus

Aquí teniu la crònica que ens ha fet arribar l’associació Taula per Palestina sobre una acció de boicot a la tenda Premier a Palma, emmarcada dins la Campanya BDS a Mallorca. També compartim amb vosaltres el cartell resultant de l’acció i els materials que han elaborat per a difondre aquesta campanya.

El passat dijous dia 29 de novembre -coincidint amb el Dia Internacional dels Drets del Poble Palestí- l’associació de Mallorca Taula per Palestina dugué a terme la segona acció als carrers de Palma emmarcada en la Campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) a l’estat de Israel. Aquest campanya va néixer a l’any 2005 a petició del BNC (Boycott National Committee) format per més de 170 organitzacions de la societat civil palestina i demana a la societat civil internacional i les institucions a més alt nivell que aïllin a l’Estat sionista d’Israel mentre no compleixi amb els centenars de Resolucions de les Nacions Unides que viola diàriament i no respecti el drets inalienables del poble palestí. Aquesta campanya pretén denunciar a escala internacional l’apartheid que pateix aquest poble des de fa més de sis dècades, incidint en els mateixos eixos que la campanya de Boicot duta a terme per tot arreu del món durant el règim d’Apartheid Sud-africà.

La població de Palma participà en aquesta ocasió en la campanya BDS fotografiant-se amb un cartell on es podia llegir  “Digues no a l’Apartheid”, “Boicoteja els productes israelians”, “No compris ocupació!”. En aquest cas, la campanya es centrava en plantejar el boicot a la botiga de productes de la Mar Morta Premier, que s’apropia de recursos palestins per al seu propi benefici i per tant és còmplice de la violació dels drets humans del poble palestí.

Us esperem a les properes accions de la Campanya BDS.

Per una Palestina lliure, no compris ocupació!

Taula per Palestina
29 de novembre

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.