Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Ecologia, Pollença, Publicació oberta

Nedada reivindicativa al Port de Pollença i respostes a la premsa

Publicat per dia 10 setembre 2012 – 15:37Cap comentari | 277 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El dissabte 8 de setembre a les 17.00h hi havia convocada una concentració davant l’Aeròdrom de la base militar del Port de Pollença, amb el lema ”Prou privilegis militars” i ”La costa és de tots”.  La intenció d’aquesta concentració era reivindicar l’ús compartit de la costa de la base militar tant per a civils com per a militars. I havia estat convocada per grup Soca i Arrel, amb el suport de diferents grups polítics municipals.

3172Així doncs, es va llegir un manifest, es va dur a terme una xiulada i finalment els assistents, que rondaven la cinquantena, ens vam fer a la mar, on escridassàvem les famílies dels militars que allà hi estiuejaven feliçment i a costa nostra. Sense traspassar la frontera de boies mostràrem el nostre rebuig cap als privilegis que militars i familiars gaudeixen mentre a la resta de ciutadans se’ns barra el pas.

Així doncs, sense cap incident que calgui remarcar la concentració va arribar a la seva fi.

 El que no podia imaginar era que, en llegir les noticies a la premsa convencional, els comentaristes entrarien en còlera i criticarien aquest moviment i tots els seus participants, tatxant-los de ”perro-flautas” i “panda de vagos que només cerquen la foto”… ”Con los tiempos que corren y meterse en esas cosas…”

El que no entenc en cap dels sentits és voler protegir militarment una zona com pugui ser la Base militar del Moll o Cap de Pinar, etc. perquè sinó aquestes zones serien víctimes de la construcció i serien espais que explotar turísticament, com si no hi hagués més alternatives! És així, o blanc o negre, o hi ha militars o hi ha hotels, un desenvolupament sostenible que protegeixi la natura i pugui ser gaudida pels mallorquins no és possible!

 Us penj els enllaços per veure’n les notícies:

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/medio-centenar-personas-piden-libre-acceso-base-militar-del-port-pollen-a.html

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/09/09/bano-privilegios-litorales/792619.html

Laura Jones

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.