Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Publicació oberta

[Vídeo] Mines al centre de Manacor

Publicat per dia 2 gener 2013 – 10:32Cap comentari | 227 views

[Vídeo] Mines al centre de Manacor

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Dissabte matí Manacor va despertar amb mines arreu del poble. Eren reproduccions d’artefactes explosius col·locats al centre i a altres indrets de passeig que van despertar la curiositat i també estranyesa als transeünts. L’acció va ser reivindicada per Xítxeros amb Empenta i el Col·lectiu Arrels, qui asseguren que pretenien “sensibilitzar sobre el fet que si bé a casa nostra les nines i nins poden jugar tranquil·lament, a altres territoris afectats per conflictes armats han de vigilar cada passa que fan”. Cada mina tenia un enllaç al documental ’No Paguem’, que anima a la insubmissió fiscal i a derivar els impostos a projectes socials i a no finançar l’exèrcit i el negoci de la guerra.

N’és un exemple el Sàhara Occidental, territori en el qual encara hi ha camps de mines i que provoquen a dia d’avui massa desgràcies a la població. Allò preocupant, però, és que les mines foren venudes per empreses espanyoles i que si bé ara no se n’hi venen ningú s’ha responsabilitzat de netejar aquestes zones.

L’acció s’emmarca dins la campanya nadalenca que les dues entitats van iniciar a principi de festes en contra de les juguetes bèl·liques i sexistes. Altres accions van ser la projecció del documental ’No Paguem’, l’intercanvi de juguetes, tallers de juguetes amb material reciclat i venda de llibres infantils. Els organitzadors apunten que “ha estat una campanya on hem volgut conscienciar, però també aportar algunes solucions, dirigit tant a un públic infantil com també adult”. Afegeixen també “que el problema no té unes causes aïllades i que el rumb que pren la societat capitalista que abandera els mercats per sobre de les persones fa que quedin desterrats els valors més bàsics. Per això es tolera el negoci de la guerra”.

Tanquen així la campanya nadalenca, després d’unes festes intenses d’activisme per part de les dues entitats.

Podreu consultar el vídeo de l’acció en aquest enllaç: https://vimeo.com/56476863

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.