Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutadella, Ciutat, Conflictes, imperialisme i militarisme, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Inca, Manacor, Publicació oberta, Treball i economia

Ja s’ha posat en marxa la campanya d’objecció fiscal a l’IRPF 2013 a Mallorca

Publicat per dia 21 abril 2013 – 16:38Cap comentari | 295 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

obj-fisc

Davant la dictadura financera i militar basada en el deute que estem sofrint és precís generar entre totes una altra economia. Per defensar-nos juntes dels atacs de l’Estat i del mercat, que són cada vegada més devastadors, hem de compartir i millorar les eines per a la desobediència, però sobre tot no témer posar-les en pràctica.

L’Estat recapta impostos mitjançant diverses vies, no només mitjançant la Declaració de la Renda. Després, mitjançant els pressupostos, es destinen a diversos fins. S’han pressupostat uns 27.500 milions d’euros per a despesa militar i control social (dades del 2013), uns 50.000 milions a pagament del deute i uns 30.000 milions al pagament dels interessos d’aquest deute (2012) , entre d’altres. Només el pagament dels interessos del deute suposa 600 euros per persona. Mentrestant, les retallades en salut o educació són patides per les persones.

L’objecció fiscal a l’IRPF, una de les eines de desobediència econòmica, és una oportunitat per recuperar part dels impostos, destinant-los a projectes socials. Tot i que l’objecció fiscal la pot dur a terme qualsevol persona a títol individual. Ara bé, una campanya posada en marxa des de la unió de col·lectius socials és la millor manera de generar recolzament i suport i, en definitiva, d’estendre la desobediència.

A l’objecció fiscal 2012, es van desviar 8.143 euros per als següents projectes socials: Hort urbà, contrainfo.cat, Escola Lliure Mallorca, Cultura Obrera, creació de la Impremta Col·lectivitzada I AM Lucio, Grup Averia, Central d’Abastiment de l’Ecoxarxa Mallorca i Assemblea de Portocolom, a més de la caixa de resistència.

Aquest any es vol fer de nou un llistat de projectes, per formar part d’aquest s’han establert els següents criteris: que siguin autogestionats, que participin de la campanya d‘Objecció Fiscal i que estiguin d’acord amb aquest manifest. A més, es demana una breu descripció dels projectes que es vulguin adherir a l’objecció fiscal, per poder conformar el llistat. Es pot enviar a objecciofiscalmallorca@riseup.net (si és possible abans de dia 27 d’abril).

A més, s’ha conformat un calendari de xerrades d’objecció fiscal:

  • 29 d’abril a les 19:00 hores a Transitant
  • 15 de maig a les 20:00 hores al local de l’Ecoxarxa Mallorca
  • Estan per concretar altres xerrades a Manacor i Inca

A més a més, es té previst que de les xerrades surtin tallers col·lectius per als objectors.

Si vols organitzar una xerrada pots escriure a objecciofiscalmallorca@riseup.net

Si vols més informació (no actualitzada) pots anar aquí (Mallorca) i aquí (derechoderebelion).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.