Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, Difusió i pensament crític, Economia alternativa, Estat espanyol i el Món, Mitjans alternatius, Publicació oberta

Doblers per Kobane! Doblers per la Revolució!

Publicat per dia 4 novembre 2016 – 9:431 Comentari | 600 views

Doblers per Kobane! Doblers per la Revolució!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

La terrible guerra de Síria ha estat causa d’una multitud de desastres humanitaris, ecològics i polítics de gran magnitud. En canvi, la revolta popular contra el règim de Bashar al Assad a les zones de majoria kurda va provocar l’inici d’una autèntica revolució social. Des de llavors, a Rojava, la zona de Síria controlada pels kurds, el confederalisme democràtic impulsat pel moviment popular i inspirat per les teories llibertàries i ecologistes de Murray Bookchin, és una realitat que viuen més de 4 milions de persones, no només d’ascendència kurda sinó de les diferents ètnies i religions que habiten la zona. Així mateix, aquesta revolució té com a principals protagonistes a les dones, que estan assolint un gran protagonisme en tots els àmbits, fins i tot en la lluita armada contra l’Estat Islàmic i els règims racistes i autoritaris de Síria i de Turquia.

Des de Mallorca s’han organitzat diferents iniciatives (xerrades, cine-fòrums, etc.) per donar a conèixer aquesta revolució que els mitjans d’informació silencien. Ara però, una campanya de Radical Routes està demanant urgentment solidaritat econòmica per a la creació d’un forn cooperatiu de dones a Kobane.

Per això s’estan preparant diferents actes de recaptació econòmica a diferents indrets de Mallorca. A la vegada animam als col·lectius i a la gent sensible amb aquesta causa que organitzi també activitats de recaptació. També, es poden fer aportacions individuals a través de la plataforma coopfunding.net.

Som espectadors de la lluita entre la revolució, encarnada pel moviment popular kurd i les Forces Democràtiques de Síria, i la reacció, encapçalada pels estats de Turquia i Síria, per les potències regionals: els règims absolutistes del Golf Pèrsic, així com pels interessos geoestratègics de les potències mundials (Estats Units, Rússia, UE, etc.) i el feixista Estat Islàmic.

Davant d’aquest escenari no ens podem quedar impassibles i hem d’aportar el nostre granet d’arena a la construcció del confederalisme democràtic que impulsen els revolucionaris kurds, la única solució al vesper de l’Orient Mitjà i a la immensa crisi de refugiats que s’ha desfermat.

La lluita és el camí!

Articles relacionats:

- [Campanya] Dóna suport a les dones de Rojava: Resisteix el feixisme, construeix cooperació

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.