Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, Difusió i pensament crític, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Sóller

Crònica de la xerrada sobre el Kurdistan Sirià

Publicat per dia 13 novembre 2013 – 14:03Cap comentari | 196 views

Crònica de la xerrada sobre el Kurdistan Sirià

Share to Google Plus

El passat 9 de novembre, David Meseguer, periodista independent que ha viatjat diverses vegades a Síria, actualment en guerra civil, realitzà una xerrada sobre la realitat del Kurdistan sirià a la Capella de les Escolàpies de Sóller. Meseguer, que és codirector del documental “The Silent Revolution”, projectà a més el tràiler d’aquest al final de l’explicació.

Meseguer exposà com el poble kurd, al qual hi pertanyen més de tres milions de persones a Síria, estan defensant la seva dignitat i supervivència com a nació. Tot això, enmig de la repressió en contra seva de l’actual Govern Sirià del president d’Al-Assad, de l’oposició rebel islamista i dels interessos de diversos països, tant de l’entorn àrab com occidentals.

Segons Meseguer, és un fet històric com els kurds de Síria estan duent a terme aquesta revolució silenciosa, creant, al nord de l’estat, una pròpia autonomia de facto, amb la intenció de poder gestionar la seva pròpia revolta. Tot això, perquè ni una victòria de l’oposició rebel, que els considera infidels, ni la perpetuació d’Al-Assad en el Govern, el principal agent repressor del poble Kurd a Síria, n’assegurarien la seva supervivència.

La xerrada fou seguida amb molt interès pel públic assistent, ja que el testimoni de Meseguer, conjuntament amb el periodista i càmera Oriol Gracià, han estat testimonis de primera mà de la situació real que s’està vivint a Rojava (nom en kurd del Kurdistan Sirià)  i que no ens arriba a través dels mitjans de comunicació.

Font: Col·lectiu Albaïna

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.