Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Conflictes, imperialisme i militarisme, Publicació oberta

[Comunicat] Davant la recent agressió contra un militar espanyol a Palma

Publicat per dia 13 març 2017 – 19:43Cap comentari | 1.361 views

[Comunicat] Davant la recent agressió contra un militar espanyol a Palma

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Des d’Endavant-OSAN volem expressar el nostre malestar i preocupació pel tractament mediàtic i policial que ha rebut l’esmentada agressió.

Sense entrar a valorar els fets concrets, la organització troba important fer una lectura en clau política d’aquest incident i assenyalar tres aspectes que consideram claus.

En primer lloc, la desproporcionada resposta policial (amb una gran mobilització d’efectius del Cos Nacional de Policia espanyola) es contraposa a la passivitat amb la qual es reacciona davant altres agressions. Sense anar més lluny, fa poc un antifeixista fou brutalment agredit a Ciutat sense cap conseqüència.

En segon lloc, els detalls de la investigació posterior publicats a alguns mitjans de comunicació mostren un clar ús de fitxers polítics il·legals per part de la policia espanyola. Es parla amb normalitat d’una finca coneguda per la policia per ser el domicili d’una persona “independentista radical”, o de “persones no fitxades”. Rebutjam frontalment aquesta normalització del control polític.

Finalment, episodis com aquest posen de manifest la necessitat i el paper tensionador i generador de conflicte dels cossos armats espanyols a Mallorca. Una vegada més n’exigim la seva partida.

Fora les forces d’ocupació!

* La fotografia de portada és de la pujada antimilitarista realitzada al Puig Major, fa set anys. (escollida per l’equip de contrainfo.cat)

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.