Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Alcúdia, Ciutat, Conflictes, imperialisme i militarisme, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Sóller, Treball i economia, Video

Campanya d’Objecció Fiscal: Recull informatiu

Publicat per dia 15 maig 2013 – 17:29Cap comentari | 295 views

Campanya d’Objecció Fiscal: Recull informatiu

Share to Google Plus

A contrainfo, hem anat publicant diverses entrades relacionades amb la campanya d’objecció fiscal a l’IRPF a declaració de la renta 2012, amb aquesta entrada pretenem fer un recull d’aquestes diverses informacions per facilitar-ne l’accés.

Per a aquelles persones no iniciades en aquesta temàtica,  cal comentar que l’objecció fiscal a l’IRPF, és una de les eines de desobediència econòmica i una oportunitat per recuperar part dels impostos, destinant-los a projectes socials. Tot i que l’objecció fiscal la pot dur a terme qualsevol persona a títol individual. Ara bé, una campanya posada en marxa des de la unió de col·lectius socials és la millor manera de generar recolzament i suport i, en definitiva, d’estendre la desobediència. Si voleu més informació (no actualitzada) podeu consultar l’entrada que servia per encetar aquesta campanya o el manifest “Una nova dignitat rebel”. Un altre document de molt recomanable lectura és el Manual de Desobediència Econòmica (derechoderebelion.net).

Per altra banda, en l’especial que elaboràrem a contrainfo l’any 2011, podeu trobar informació (no actualitzada) de les passes a seguir per realitzar l’objecció. També el següent videotutorial que es va crear per la campanya de l’any passsat:

Objecció fiscal a l’any 2012

A l’objecció fiscal 2012, es van desviar 8.143 euros per als següents projectes socials: Hort urbà, contrainfo.cat, Escola Lliure Mallorca, Cultura Obrera, creació de la Impremta Col·lectivitzada I AM Lucio, Grup Averia, Central d’Abastiment de l’Ecoxarxa Mallorca i Assemblea de Portocolom, a més de la caixa de resistència. En el següent enllaç teniu una descripció de l’ús que els diferents projectes han fet dels doblers recaptats en aquesta iniciativa.

I enguany?

La campanya es va posar en marxa a final d’abril, realitzant diverses xerrades i organitzat tallers on els objectors puguin rebre una formació  de com realitzar el procés de forma correcta. A més de crear una llista de projectes autogestionats que poden ser recolzats mitjançant els doblers resultants de l’objecció.

Els  possibles projectes beneficiaris d’aquest any són:

  • Coordinadora Llibertària de Mallorca
  • Col·lectiu Escola Lliure Mallorca
  • Projecte d’autoformació de transitant: llibres i línies de fuga
  • Proyecto de cooperativas de trabajo “Laburatorio”
  • Sindicat de CNT de Palma
  • Contrainfo.cat
  • Sa TevaVisió
  • Ecoxarxa Mallorca
  • Projecte Biblioteca Autogestionada
  • Impremta Autogestionada de Mallorca Lucio

Per una descripció de cada un dels projectes podeu consultar la següent entrada.

Per acabar

Es fa necessàri recordar que, tal com es va fer a l’edició passada, proposam que les persones que vulguin objectar, facin l’ingrés de la seva objecció al compte 1491 0001 28 1009490820 a nom de Xarxa Integral i posant com a concepte: Objecció Fiscal Mallorca. Llavors, s’ha d’enviar un correu a: objecciofiscalmallorca@riseup.net. Al correu es pot especificar la quantitat derivada per l’objecció i a quin o a quins projectes es desitja que vagi la mateixa (concretant la quantitat per a cada projecte), així com si vols participar de la caixa de resistència per si Hisenda realitza alguna denuncia. A més, com que aquest és un moviment assembleari, totes les persones que facin objecció, seran convidades a participar de l’assemblea per decidir com es vol que sigui la caixa de resistència que neixi enguany.

Només ens queda recordar que si necessites més informació o vols organitzar alguna xerrada  pots escriure a objecciofiscalmallorca@riseup.net. A la nostra agenda també podràs trobar informació d’aquelles activitats ja organitzades:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.