Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Sóller

Assetjaments policials a les persones que es concentraren contra l’Armada Britànica a Sóller

Publicat per dia 5 setembre 2012 – 11:41Cap comentari | 207 views

Assetjaments policials a les persones que es concentraren contra l’Armada Britànica a Sóller

Share to Google Plus

Fa unes setmanes, dos vaixells de la marina britànica varen atracar a la badia del Port de Sóller i dia 18 d’agost, algunes persones que pertanyen al grup local d’Arran a Sóller varen desplegar una pancarta durant l’acte de celebració en què assistiren autoritats i militars. Durant aquesta acció, la Guàrdia Civil va retenir dos dels militants. Aquests reberen coaccions, foren identificats, i amenaçats de sancions econòmiques referents a fets que no s’havien duit a terme.

Ara, aquestes amenaces s’han materialitzat en assetjaments policials, els quals consisteixen a rebre nombroses telefonades i pressionar-los perquè es personin a la caserna de la Guàrdia Civil.

Així, l’organització antirepressiva Alerta Solidària i Arran han denunciat en el següent comunicat la repressió que pateix l’assemblea d’Arran Sóller:

Des de l’organització antirepressiva Alerta Solidària i la juvenil Arran volem denunciar la repressió que està patint l’assemblea d’Arran Sóller, així com fer una sèrie de valoracions polítiques al respecte.
Els fets es remunten al passat 18 d’agost, quan en una acció en protesta per la presència de vaixells de l’armada britànica al Port de Sóller dos militants d’Arran foren retinguts i identificats per la Guàrdia Civil en intentar desplegar una pancarta.

Des d’Alerta Solidària i Arran en volem fer les següents valoracions polítiques:

  • És totalment reprovable l’actuació que la Guàrdia Civil ha tengut al voltant d’aquests fets. En tot moment, la seva intenció ha cercat com a objectiu pressionar durament als joves pel seu compromís polític. Això ha estat així tant en el moment de la retenció i identificació, moment en el qual els joves patiren coaccions i amenaces de sancions econòmiques referents a uns fets que no s’havien duit a terme; com en els dies següents, durant els quals els joves han rebut fins a 7 telefonades de la Guàrdia Civil als seus mòbils personals, tot pressionant-los perquè es personassin a la caserna.
  • Cal ser conscients que aquest nou cas repressiu s’emmarca en l’onada que estan vivint els Països Catalans i Mallorca en els darrers mesos. Concretament a l’illa, els casos repressius es multipliquen arreu dels pobles i Ciutat arribant a generar una situació que no es vivia des del franquisme.
  • Finalment, només ens queda deixar palès una vegada més la nostra determinació a continuar la lluita. Casos com a aquests només fan que reafirmar-nos que estam en el camí correcte, perquè com deia Antoni Roig:

“No ens fareu callar… malgrat que ens segueu la vida! “


Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Visita el nostre espai a la xarxa www.arran.cat
També ens trobaràs a Twitter i Facebook.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.