Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Coneixement lliure, Desobediència, Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Okupació i espais alliberats, Publicació oberta, Treball i economia

Un any més (i ja en van quatre!) torna la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

Publicat per dia 18 agost 2016 – 10:50Cap comentari | 280 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A principis de tardor, els guiris se’n van i tornam a ser l’Illa de la calma, però no per molt de temps… Ja que els dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre torna, un any més (i ja en van quatre!) la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca. Aquest fenomen atmosfèric arriba de nou per sembrar les places de literatura, art i música subversiva. Durant quatre dies floreixen vincles d’amistat i combat entre projectes polítics, editorials, distribuïdores i llibreries de l’espectre autogestionari. Tot plegat genera el clima propici per a fer brotar les males herbes entre les rígides voreres de l’autoritat.

L’hàbitat natural d’aquesta vegetació insurrecta és com de costum el Parc de Ses Veles (Ciutat), enfront de l’Ateneu Llibertari Estel Negre. Una plaça acollidora aliena als fluxos turístics que encara permet fer vida de barri. A més, enguany les llavors firaires s’escamparan fins a Manacor a la plaça d’en Joan March, davant l’Ateneu Lo Tort. D’aquesta manera volem estendre les branques de la Fira fins allà on les llibertàries poden arrelar.

En aquesta quarta edició es mantindrà la biodiversitat pròpia de sa Fira tant en el programa com en les paradetes. Així mateix, hem reduït el nombre d’actes en pro d’un major aprofundiment i dinamisme en els debats, a més d’incidir en la presència local. Donant així espai a un ampli ventall d’espècies que des de la transversalitat compartiran entorn. Feministes autònomes, titellaires dissidents, historiadores revolucionàries, poetes contestataris, opositores a la gentrificació… seran alguns dels éssers vius- i combatius!- que rondaran per sa Fira.

Sa Fira és llavors un treball col·lectiu de mesos de gestació. Per a fer possible aquest ecosistema no és necessari ni subvencions ni salaris però si el compost solidari d’aquelles que la volen fer realitat. Per això abans i durant sa Fira hi haurà menjadors i materials diversos per a poder autofinançar-la. Perquè sa Fira i els fruits que d’ella en surtin, és cosa de totes. Així que posa’t on fira!

Ben prest anirem incorporant tota la informació relativa a la IV edició de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca, que se celebrarà a l’octubre de 2016. De moment pots donar un cop de mà assistint als esdeveniments previs d’autofinançament, fent-ne difusió o adquirint el marxandatge aviat disponible.

https://firallibreanarquistamallorca.noblogs.org/

Per demanar espai per distribuidores, propostes, dubtes, suggeriments o qualsevol altra cosa ens pots enviar un email a

contact-firallibremall@riseup.net

baner

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.