Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Ciutat, Coneixement lliure, Difusió i pensament crític, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

“transitant: llibres i línies de fuga” ja es posa en marxa!

Publicat per dia 9 desembre 2012 – 17:143 Comentaris | 366 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aquests dies, neix a Ciutat transitant, un projecte associatiu i autogestionari que desitja dotar-nos d’eines per a la transformació política integral, tant en les nostres vides quotidianes com en l’àmbit socioeconòmic més global. Potser tot va començar fa quasi un any a la Universitat Lliure de Mallorca, amb la biblioteca nòmada, una maleta carregada de llibres com armes que es movia per la illa, com a complement teòric de diferents mogudes. Aquella idea inicial ha madurat, s’ha fet gran.

el lloc…

transitant, que s’ubica a una placeta del barri de sa Gerreria de Palma, vol ser un espai on reapropiar-nos de la política per dur-la a una escala humana, a una escala de comunitat.

el moment…

En aquest present contemporani nostre, volem esdevenir un node més de la xarxa de moviments socials que a Mallorca, i arreu, estan plantant cara a les polítiques de dominació i explotació que la crisi del capitalisme només està fent que endurir, fins a límits insuportables i insospitables per moltes fa uns anys.

Xarxa és interacció. Una xarxa descentralitzada que impliqui interacció i cooperació entre nosaltres; compartir informació, coneixements, experiències i accions. Una xarxa que generi estructures distribuïdes que augmentin les nostres potencialitats de crear alternatives de vida a nivell local; que es comuniquin i es donin suport a nivell global.

Volem que aquesta xarxa no només sigui de protesta i de resistència, sinó també d’ofensiva, de creació d’alternatives ara i avui: espais d’autonomia i d’economia alternativa (editorials autogestionades, moneda social, productes locals i ecològics) i espais d’autoocupació que ens vagin alliberant del malson quotidià del treball assalariat.

El nostre desig és un món que potenciï allò col·lectiu, allò comú: farts d’aguantar sobre les nostres espatlles lo insuportable, volem un món de cooperació entre persones per a generar aquells béns i serveis comuns que necessitem, lluny de la propietat privada capitalista i la propietat estatal (que anomenen sospitosament “pública”) d’un Estat que domina les nostres vides i marca i vigila els límits de lo possible.

el projecte…

En el camí cap a la transformació política integral necessitam eines per a la reflexió i eines per a l’acció. Aleshores, transitant es desplega en dues línies que necessàriament es creuen i s’enxarxen… transitant cap a un canvi total de paradigma:

En la línia teòrica, volem difondre materials crítics, fomentar el pensament i el debat. El nostre objectiu, la transformació política radical, és ambiciós i l’autoformació és una necessitat permanent. Per això ens dotam d’un fons de llibres d’editorials polititzades i d’una biblioteca. Textos crítics i lectures intel·ligents poden donar-nos eines per al canvi radical!

En la línia pràctica, participam en la construcció de xarxes locals de cooperació i d’economia social i alternativa. Apostam per la transformació política des de baix. Per això introduïm l’ús de moneda social (Talent) i el consum de productes locals /ecològics en un petit cafetó. En breu esperam disposar d’un rebost de l’Ecoxarxa Mallorca. També disposarem de mooncups i camisetes dissenyades per La Ciutat Invisible.

Les dues línies es troben i s’entrecreuen en les diferents activitats que organitzam, algunes més teòriques, d’altres més pràctiques: xerrades, tallers, presentacions o debats; però també concerts, exposicions, projeccions… Punts on conflueixen pensament, art, vida i política.

Ens imaginam transitant també com un punt d’encontre, on juntes puguem gaudir de poesia, assaig, de pensar juntes, de generar nous projectes autònoms; on puguem gaudir de bon beure i bon menjar. Perquè trobant-nos, fent xarxa, aconseguim fer camí i potenciar el desig col·lectiu. Estam creant la vida que volem viure, transgènere i transfronterera, transgressora…, transitant

El pròxim dia 15 de desembre a les 18,30h al C/Socors 16 de Ciutat, transitant celebrarà la seva festa d’inauguració on presentarà el seu projecte. El grup de groovie jazz els emmentals animarà la festa amb els seus ritmes ballables i transitant convidarà a vi i cervesa. Més tard, la festa seguirà al cafetó de transitant, a preus populars!

Us hi esperam!

transitant: llibres i línies de fuga

transitant ha obert les seves portes des del passat 30 de Novembre de 2012

Horaris d’obertura:

Dia Matí Horabaixa
dilluns tancat
dimarts 10h – 13h tancat
dimecres tancat 16h – 21h
dijous 10h – 13h 16h – 21h
divendres tancat 16h – 21h
dissabte 10h – 14h 16h – 21h
diumenge tancat

3 Comentaris »

 • Borja Rosa escrigué:

  Enhorabona!!

  Emociona veure creixer les llavors de pensament crític, afinitats rebels amb causa, que un dia es trobaren entre gestos revolucionaris, s’assemblearen i decidiren dibuixar horitzons infinitament horitzontals. Amb la certessa de que transitant sirà part de l’altre món possible, us envio encoratjadores abraçades i un poema de Roque Dalton:

  Vida, oficis
  Indefugible per la vida
  la nova vida es fa de dia: es un petit
  sol amb arrels que hauré de regar molt
  i impulsar a que jugui
  el seu propi atac contra la zitzània

  Petit i pobre pà de la solidaritat,
  bandera contra el fred, aigua fresca per la sang:
  elements materns que no s’han d’allunyar
  del cor.
  I contra la melancolia, la confiança; contra
  la desesperació,
  la veu del poble
  vibrant a les finestres d’aquesta casa secreta.
  Descobrir,
  descifrar,
  articular,
  possar en marxa:
  vells oficis de les llibertàries i de les màrtirs
  que ara són les nostres obligacions
  i que caminen per allà contant-nos les pases:
  del berenar al somni,
  de sigil en sigil
  d’acció en acció,
  de vida en vida.

  Amics, salut i força!

 • Josep escrigué:

  Ànims i molta sort!

 • abstret escrigué:

  Genial… això fa molt bona pinta!!!!
  Molta sort amb aquesta nova aventura i gràcies per fer possible un espai de reflexió. lluita, debat… a on puguem trobar les forces necessàries per a seguir foradant la realitat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.